Pursued sinners - Brigittines recordings

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Dez Mona
Label(s):62 TV Records
Label code:BC 0632 / B01.0632.022
Releasedatum:17.10.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter, vocale jazz
Taal:Engels

Info

Pursued Sinners, het eerste album van Dez Mona uit 2005 werd opgenomen in de oerbezetting van Dez Mona, met (bijna) enkel zang en contrabas. Deze cd is sinds enkele jaren helemaal uitverkocht en is inmiddels een heus collector's item. In de huidige, meer uitgebreide bezetting van Dez Mona werden alle nummers opnieuw onder handen genomen en heropgenomen. 'Pursued Sinners - Brigittines Recordings' is het resultaat.

Track-info

1.This lonely morning (Brigittines recordings)
2.The man (Brigittines recordings)
3.Loordy Loordy Loordy (Brigittines recordings)
4.Danse macabre (Brigittines recordings)
5.City called Heaven (Brigittines recordings)
6.Blue girl (Brigittines recordings)
7.I got to know (Brigittines recordings)
8.Brother Yeshead (Brigittines recordings)
9.Who knows where the time goes (Brigittines recordings)
10.What's wrong (Brigittines recordings)

Perscommentaren

"Géén easy listening, en Gregory Frateur en Nicolas Rombouts zouden na 'Pursued Sinners' duidelijk groeien als songschrijvers, maar het gros van hun oudste liedjes heeft de tand des tijds probleemloos doorstaan." (***)
(cv/dc), Humo#3663, p.167 (16.11.2010)

"Tijdens zijn huidige Quiet Sessions Tour lijkt Dez Mona alleszins zichzélf te overstijgen. Dat muzikale momentum hebben de heren Gregory Frateur en Nicolas Rombouts nu aangegrepen om hun haast onvindbaar geworden debuutplaat uit 2005 opnieuw op te nemen." (...) "Of ze heel erg verschillen van de originelen kunnen we u niet vertellen - zó onvindbaar is Pursued Sinners dus - maar dat liefhebbers van Moments of Dejection or Despondency en Hilfe Kommt dit een prachtige prequel zullen vinden, staat vast. Dez Mona is nog altijd de optelsom van een contrabas en een contratenor, maar ze worden op deze Brigittines Recordings wel in rijke, maar subtiele arrangementen ingebed." (...) "'Pursued Sinners - Brigittines Recordings' is gospel op het drielandenpunt van jazz, cabaret en soul. Wij hebben er alvast asiel aangevraagd." (***)
Vincent Byloo, Focus Knack, p.38 (10.11.2010)

"Indrukwekkend zijn de tot op het bot uitgepuurde nummers waaronder 'This Lonely Morning' met enkel de uiterst breekbare stem van Gregory Frateur en de donkere baslijnen van Nicolas Rombouts. Een pareltje van puur mysticisme. In andere passages zijn het accordeonist Raul Delcampo en drummer Steven Cassiers die mee het geheel een sjamaanachtig aura bezorgen. Een paar keer verzeilen we tevens in een kolkende psychedelische dimensie. Met een fragiele versie van Sandy Denny’s ‘Who Knows Where The Time Goes’. Rituele muziek om Marc Almond en Antony (wederom) groen uit te doen slaan van jaloezie."
(gtb), RifRaf #221, p.16 (13.12.2010)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Dez Mona: Pursued Sinners - Brigittines Recordings (***) (10.11.2010)
Releases:Pursued sinners