The hour of the wolf

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Aurélia
Label(s):Homerecords.be
Label code:4446069
Releasedatum:27.09.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):hedendaagse folk
Taal:Frans

Info

Derde album van Aurelia met Tom Theuns (gitaar, zang, piano,...), Aurélie Dorzée (violen, zang, trompetviool) en Stephan Pougin (drums & percussie).

Track-info

1.Vous & nous
2.Out of this world
3.Issa
4.El commandante
5.Le chat de la mazurka
6.Boléro pour Aline
7.Le rêve de Hulluhuk
8.Elle attend
9.La voiture de papa
10.Page
11.Ellen's gesang III op 52 n° 6 (Ave Maria)
12.La mazurka du chat

Perscommentaren

"Ook Aurelia laat zich niet tegenhouden door muzikale tussenschotten. Het trio van Aurélie Dorzée, Tom Theuns en Stephan Pougin roept op The hour of the wolf (Home, ) het moment op tussen nacht en dageraad. Het levert een gevarieerd geheel op dat doet dromen: akoestische experimentele folk die een surrealistisch verhaal vertelt. Theuns, een multi-instrumentalist, en Dorzée, een violiste, verdelen de meeste instrumenten en de zang. Dorzée zingt expressief, bijna schreeuwerig, terwijl Theuns naar Leonard Cohen lonkt. Maar het is de symbiose tussen de stemmen en de instrumenten, en de zoektocht naar onuitgegeven klank en structuur, die de luisteraar meesleept." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, p.c19 (20.11.2010)

"Met hun uitgebalanceerde mix van folk, rock en gekkigheid weten de muzikanten de Belgische folk naar een nieuw niveau te tillen. Heerlijk is Issa waarin een bitterzoete melodie verandert in een kleine nachtmerrie, inclusief vervreemdende elektronica en de dronken broer van Tom Waits op bezoek. Maar ook in het akoestische nummer El commandante en het chansonachtige Lee chat de la mazurka en Ellen tand weet de groep te boeien. (...) Deze cd is wederom het bewijs dat België een broedplaats is en blijft voor vernieuwende (akoestische) folk en aanverwante stijlen."
Eelco Schilder, New Folksounds 133, feb/maart 2011, p. 31.

"This album extends and develops the approach that Aurelia showed on their 2007 album, Hypnogol. They call it 'experimental folk' - good description! The
result is this fascinating re-working of the timbres, tones and rhythms of traditional music and song in their own compositions here."
Vic Smith, fRoots 335, mei 2011, p. 57

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Aurelia - Dr Eugene - Triple-X (05.2011)
Aurelia - The hour of the wolf (02.2011)
Aurélia - The Hour of the Wolf (12.2010)