Hewers of wood and drawers of water

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Kiss the anus of a black cat
Label(s):Zealrecords
Label code:zealcdee 027
Distributeur:Konkurrent
Releasedatum:04.10.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):free folk & underground
Taal:Engels

Info

Vierde album van Kiss the anus of a black cat, geproducet door Koen Gisen.

Track-info

1.Hewers of wood and drawers of water
2.All your ghosts are worried
3.Argonaut and magneto
4.Harrow
5.Veneration
6.Taking the auspices
7.Feathers of the wings of the angel Gabriel
8.All the heroes run in armour
9.Wander or waiver

Perscommentaren

"Op 'Hewers of Wood and Drawers of Water', de vierde en beste Kiss the Anus-langspeler, verdwijnen de drones naar de achtergrond ten voordele van de folk (in het titelnummer zit zelfs een lalala-koortje, met dank aan producer Koen Gisen en diens eega An Pierlé ), maar de songs blijven hypnotiserend." (...) "In tegenstelling tot wat je zou denken van een plaat met een titel uit het Oude Testament overlaadt Kiss the Anus de luisteraar niet met religieuze beelden. Het gros van de teksten is mysterieus zonder dat het irritant wordt, omdat, euh, Irritant ze een sterke emotionele lading weet te geven, van droefgeestig tot dreigend. Bij momenten klinkt 'Hewers of Wood' zelfs sacraal, maar dan volgt er geheid een twist en leidt hij de luisteraar naar het duistere hart van een dreigend woud." (***1/2)
Christophe Verbiest, Humo, p.167 (19.10.2010)

"Bent u al vertrouwd met Kiss The Anus of a Black Cat? Moet u beslist eens uitproberen - de groep, bedoelen we dan. Misschien kunt u nog het best beginnen met hun nieuwste, Hewers Of Wood And Drawers Of Water, wegens hun meest toegankelijke totnogtoe. Geen erg als u achter Kiss The Anus aanvankelijk een van de vele verschijningsvormen van David Eugene Edwards vermoedt: de donkere dronefolk van Veneration of de bezwerende gospelblues van Argonaut And Magneto dóén nu eenmaal aan Woven Hand en Sixteen Horsepower denken." (***)
Vincent Byloo, Focus Knack, p.39 (27.10.2010)

"Dit is Stef Heerens meest toegankelijke langspeler tot op vandaag, waarop Spartaanse huiskamerfolk en stemmige herfstkleuren de plak zwaaien. Zijn vaste spionkop, die viel voor de duistere drones en schetsmatige artrock van weleer, zal allicht even huiveren bij de eerste banjo of de haardvuurwarme backings van An Pierlé, maar doorzetten is een must. Heeren gaat immers aan de slag met krek dezelfde ingrediënten die een mens verknocht doen raken aan Woven Hand de stempel van Dave Eugene Edwards is dan ook onmiskenbaar aanwezig." (...) "Gekuste kattenreet of niet: deze plaat is het waard om uw schroom opzij te schuiven bij de platenboer." (****)
Gunther Van Assche, De Morgen, p.57 (16.10.2010)

"Vroeger was het werk van Stef Heeren veeleer schetsmatig en op drones gebouwd. Nu staat het metier van de songsmid centraal en zijn (psychedelische) folknummers met een kop en een staart de plechtstatige boodschappers van zijn apocalyptische wereldbeeld. Qua sfeer en intensiteit sluit 'Hewers Of Wood And Drawers Of Water' aan bij Woven Hand, The Veils en Nick Cave: acts die het overigens ook niet van hitsingles maar van een goede albumreputatie moeten hebben. Mooie, donkere en bezwerende plaat."
Bram Vermeersch, RifRaf #219, p.15 (oktober 2010)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Kiss The Anus Of A Black Cat - Hewers of Wood and Drawers of Water (11.2010)
Kiss The Anus Of A Black Cat - Hewers of Wood and Drawers of Water (11.2010)
Kiss The Anus Of A Black Cat - Hewers of Wood and Drawers of Water (27.10.2010)
Kiss The Anus Of A Black Cat - Hewers of Wood and Drawers of Water (19.10.2010)