Live at the Ancienne Belgique

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Channel Zero
Label(s):Roadrunner Records
Label code:22 23173 5
Distributeur:CNR Music
Releasedatum:30.04.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):hardrock / metal / hardcore
Taal:Engels

Info

CD- en DVD registratie van één van de zes reünieconcerten van Channel Zero in de Ancienne Belgique, 2010.

Track-info

1.Intro (Live at the Ancienne Belgique)
2.Black fuel (Live at the Ancienne Belgique)
3.Heroin (Live at the Ancienne Belgique)
4.Bad to the bone (Live at the Ancienne Belgique)
5.Mastermind (Live at the Ancienne Belgique)
6.Why (Live at the Ancienne Belgique)
7.My self control (Live at the Ancienne Belgique)
8.Unsafe (Live at the Ancienne Belgique)
9.Dashboard devils (Live at the Ancienne Belgique)
10.Call on me (Live at the Ancienne Belgique)
11.No light (Live at the Ancienne Belgique)
12.Succeed or bleed, inspiration to violence, chrome dome (Live at the Ancienne Belgique)
13.Help (Live at the Ancienne Belgique)
14.Fools parade (Live at the Ancienne Belgique)
15.Lonely (Live at the Ancienne Belgique)
16.Suck my energy (Live at the Ancienne Belgique)

Perscommentaren

"Begin dit jaar beleefde Channel Zero zes avonden lang een ware triomftocht in een kolkende en uitverkochte AB, en nu is er ook de liveregistratie van die reünieconcerten om dat te bewijzen." (...) "Live at the Ancienne Belgique mag dan een simpele titel zijn voor dit dubbelpakket, er is wel degelijk werk gestoken in het product. Zowel qua verpakking (een mooie digipackbox en een fraai fotoboekje) als inhoud. Dat laatste biedt ook voor de fans die erbij waren in Brussel een meerwaarde. De dvd toont het concert vanuit alle mogelijke hoeken en standpunten, in een flitsende montage die anderhalf uur de adrenaline door je aderen doet pompen. Uit de beelden komt eens te meer naar voren hoe de nieuwe gitarist Mikey Doling (ex-Snot, Soulfly) zich als een vis in het water voelt bij Channel Zero. En de oerschreeuw van zanger Franky DSVD in Dolby 5.1 mogen aanhoren, het moet bij elke Belgische metalfan een hemelsbrede grijns op het gezicht brengen." (****)
Wim Wilri, De Morgen, p.42 (15.05.2010)

"Het herenigde Channel Zero klonk oorverdovend, meedogenloos en brutaler dan in zijn hoogdagen. De beste metalgroep van België kent nog steeds zijn gelijke niet." (...) "DSVD, een man die vijftien jaar geleden al brulde, gromde, krijste en siste als een waanzinnige gorilla, overtrof zichzelf in de AB. Anderhalf uur lang raasde de Brugse zanger over het podium met een stemgeluid dat geen seconde verzwakte en veel, véél indrukwekkender klonk dan de oerschreeuw die hij in 1995 over de Werchterse weide liet galmen."
Sasha Van der Speeten, De Standaard, p.41 (25.01.2010)

"Wie er in januari bij was in de Brusselse Ancienne Belgique, weet dat Channel Zero zes avonden oerhard triomfeerde. Elk kloppend hart in de zaal verslikte zich meermaals bij de onwaarschijnlijke bruutheid van Franky DSVD, Mikey Doling, Olivier Demartino en Phil B. Eén van deze zes triomftochten kan u vanaf heden herbeleven op een prachtig vormgegeven cd/dvd-pakket. Zo illustreren de foto’s in het bijgevoegde boekje perfect waarom Channel Zero al vanaf opener ‘Black Fuel’ als een heetgeblakerd vleesmes door uw lijf glijdt: de heren staan scherp, gefocust en klaar aan de graanmolen om uw kwispelend staartbeen te vermalen. Terwijl de cd de vijftien beste songs bundelt, sleurt u met de dvd het complete concert door uw tv. Van de brul van Franky DSVD tot de complete integratie van Soulfly-gitarist Mikey Doling: het was/is voor Channel Zero van begin tot einde jagen op een lam hert. Een op voorhand gewonnen strijd dus. Daarbovenop krijgt u ook nog eens fijne extra’s als backstagebeelden en interviews met de fans. Hoort wie klopt daar kinderen."
(jvw), RifRaf #216, juni 2010, p.20

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Channel Zero - Live at the Ancienne Belgique (06.2010)