Radio rain & Hard luck stories

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Nona Mez
Label(s):Homerun Records
Label code:MRCD 316
Distributeur:Munich Records
Releasedatum:16.04.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter
Taal:Engels

Info

Na een ingelaste periode van herbronning komt Nona Mez op 16 april 2010 voor het eerst in 5 jaar met een gloednieuwe dubbel-cd naar buiten: "Radio Rain & Hard Luck Stories". 'Radio Rain' werd geproduced door Wim Janssens (Ellroy, Buurman, Eva De Roovere en Harvey Quintt), de tweede cd 'Hard Luck Stories' door Jo Francken (Admiral Freebee en Milow).

Track-info

1-1.Words by numbers
1-2.Best out of three
1-3.Counting
1-4.Mercy
1-5.Happy thoughts
1-6.Doorstep
1-7.Kind of whisper
1-8.Sun at six
1-9.Spades
1-10.This time
2-1.Hard luck stories
2-2.Poets & singers
2-3.Ages and kings
2-4.Mercy
2-5.Hey sister
2-6.Always something
2-7.Best out of three

Perscommentaren

"Maris zingt hoog, en het lijkt soms alsof het hier een biecht betreft. Een interessante, eerlijke plaat." (...) "Als aanvulling nam Maris er met producer Jo Francken losjesweg nog zes oude en nieuwe nummers bij op, wat het geheel de prettige sfeer geeft van een thuisplaatje dat helemaal niet hoefde, maar net daaruit zijn onschuld haalt."
Peter Vantyghem, De Standaard, p.C21 (30.04.2010)

"Gaat Nona Mez, project van Leuvenaar Geert Maris, nu hij zich op het label van Jonathan ‘Milow’ Vandenbroeck heeft genesteld, eindelijk de publieke erkenning krijgen die hij al langer verdient? Aan de dubbel-cd ‘Radio Rain &Hard Luck Stories’, kan het niet liggen. Ook deze cd’s zijn gevuld met grootse songs over de kleine dingen van het leven. Stilistische pareltjes, waarin er meer wordt weggelaten dan toegevoegd. Sporadisch doen drums, bas en piano mee. Of een tweede stem, zoals in de song ‘Hard Luck Stories’ waar Milow die tweede stem voor zijn rekening neemt. Niet dat die song dat nodig had, want het is een straffe zonder meer. Toch kan het nog mooier, namelijk als Juliet Coy de micro hanteert op ‘Best Out Of Three’ en ‘Happy Thougths’. Hier wordt naar muzikale perfectie gestreefd."
(ow), RifRaf #215, mei 2010, p.25

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Nona Mez - Radio Rain & Hard Luck Stories (10.2010)
Nona Mez - Radio Rain & Hard Luck Stories (04.05.2010)
Nona Mez - Radio Rain & Hard Luck Stories (05.2010)