Otoradio

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Flip Kowlier
Label(s):Petrol (label)
Label code:0783117
Distributeur:EMI Music Belgium
Releasedatum:17.05.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock, ska, reggae & dub
Taal:Nederlands

Track-info

1.Moestek duod hon
2.Zwembad
3.Sloef
4.Twee
5.Mo ba nin
6.Bad boy
7.Voyeur superieur
8.Mama (no wo homme hon)
9.Raar
10.In een boek geplakt
11.Otoradio

Perscommentaren

"Zijn zomerse songs kleuren haast unaniem groen, geel en rood, zodat de uitgeweken Izegemnaar de eerste dub/reggae-plaat in Vlaanderen op zijn naam heeft gezet" (****)
Gunter Van Assche, De Morgen, p.48 (08.05.2010)

"Geen idee wie of wat de gedachten van Flip Kowlier precies richting Jamaica heeft gestuurd, maar een gunstige speling van het lot was het zéker. Otoradio is tot aan het gaatje gevuld met lazy beats en crazy riddims en die blijken zowaar uitstekend te accorderen met de lijzige voordracht van Kowliers contemplatieve teksten. Dat vinden zelfs wij , die doorgaans even snel van reggae weglopen als van een aangeschoten Hans Otten die net een agent in de smiezen heeft gekregen." (***)
Vincent Byloo, Focus Knack, p.37 (12.05.2010)

"Als de Opperflip aankondigt dat hij een reggaeplaat op ons gaat loslaten dan verwachten we aan de ene kant iets spectaculairs, maar aan de andere staan ons ook alle eerdere pogingen tot Nederlandstalige reggae voor de geest en die gaan van het onsterfelijke Doe Maar over geslaagde, maar gimmick-achtige projecten zoals Campina Reggae tot alle platte bagger die we beleefdheidshalve maar niet bij naam zullen noemen. ‘Otoradio’ zit daar zo’n beetje tussenin. Als ep - met daarop de ferme nummers ‘Moestek Duod Hon’, ‘Mo Ba Nin’, ‘Mama (Nowo Homme Hon?)’ en vreemde eend in de bijt ‘In Een Boek Geplakt’ - was dit een geweldige, pretentieloze plaat geweest. Nu klinkt het eindresultaat nogal lauw (ondanks een verdienstelijke Wouter Van Belle achter de knopjes die duidelijk into 70s roots en dub is) en is dan ook een mooie weerspiegeling van de gemiddelde Belgische zomer. Een beetje een gemiste kans kortom, maar al bij al best genietbaar."
(mb), RifRaf #216, juni 2010, p.21

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Flip Kowlier - Otoradio (08.2010)
Flip Kowlier - Otoradio (06.2010)
Flip Kowlier - Otoradio (18.05.2010)
'Wat kan ik nog doen zonder iemand af te schrikken?' (08.05.2010)
'Een autoradio heeft iets magisch' (08.05.2010)