Exoskeleton

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Vermin Twins
Label(s):Inner Child Recordings
Label code:001
Distributeur:Rough Trade Belgium
Releasedatum:06.03.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):punkrock, elektro & dancerock

Track-info

1.Prelude
2.Human child voice
3.Suffocate
4.Trampoline
5.Hotwings
6.Exoskeleton
7.Elektricity
8.Pest control
9.Goblinside
10.Expectations
11.Mess

Perscommentaren

"Micha Volders en Lotte Vanhamel refereren op hun debuut Exoskeleton gretig aan de Warp-elektronica van vijftien jaar geleden. Hun elektronische pop bezit het venijn van Aphex Twin en Funkstörung, maar stoeit ook met kitscherige r&b-invloeden. In België is dit soort hyperdigitale bastaardpop uniek. De ongrijpbare, groteske mix van stotterende beats en vervormde zang klinkt behoorlijk geschift. The kids will love it!" (***)
Sasha Van der Speeten, De Standaard, p.c27 (13.03.2010)

"Exoskeleton klinkt dan ook alsof het Hasseltse duo Micha Volders en Lotte Vanhamel een immense ravage heeft aangericht in de studio van Ed Bangers protegés, die van Fuck Buttons én de Kringloopwinkel." (...) "Zo lijken ze Justice te ontbenen in het titelnummer, neigt 'Elektricity' naar de laatste gedaante van Daft Punk, terwijl 'Pest Control' de treiterigste raps van de Beastie Boys oprakelt en oriëntaalse trance 'Hotwings' opleukt. Als een waterjuffer fladdert Vanhamel verder door het uiterst catchy 'Suffocate'." (...) "Dit onheilige verbond gaat nog school maken, neem dat van ons aan." (****)
Gunter Van Assche, De Morgen, p.28 (12.04.2010)

"Meet Vermin Twins, het nieuwe project van Micha Volders (ex-El Guapo Stuntteam) en Lotte Vanhamel, zus van Tim. Monsterend in zalig geschifte, apocalyptische electroclash, die ons spontaan kriebels in de buik bezorgt. En lager eigenlijk ook. Maar ondanks die prille gevoelens, laat dit duo ons ook even verdwaald en wezenloos achter. De geluidschaos die ze scheppen, hoe prettig gestoord ook, mist richting. Alsof ze niet weten welke kant ze op willen stuiteren. Zoals het van robotica doorspekte ‘Suffocate’ of fijne scheefgepoepte ‘Hotwings’. Ze lichtjes in onze armen sluiten durven we al, maar ons volledig overgeven zit er nog niet in. Maar als de melodie eens doorstoot, zoals op ‘Goblinside’, bekruipt ons het fijne creepy gevoel dat we krijgen bij groepen als Fever Ray of The Knife. Zeker bij ‘Expectations’, waar het prachtige stemgeluid van Lotte ons haast laat wegzweven. De synthpopjam van ‘Mess’ is nog zo’n fijn ding, maar de loeiharde bonustrack maakt duidelijk dat Vermin
Twins aan een kruispunt staan. Dat ze de juiste afslag mogen kiezen."
(kc), RifRaf #213, maart 2010, p.21

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Vermin Twins - Exoskeleton (07.2010)
Vermin Twins - Exoskeleton (20.04.2010)
Vermin Twins - Exoskeleton (03.2010)