Cat fit fury!

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):The Van Jets
Label(s):Belvédère Records
Label code:BC 0548
Distributeur:PIAS Belgium
Releasedatum:01.03.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.The future
2.Damage
3.Down below
4.The other man
5.Onawa
6.Dancer
7.Teevee
8.Givers & takers
9.Comes the crying
10.Matador
11.Our heads

Perscommentaren

"'Cat fit fury!' is niettemin een pegel van een rockplaat die ons loeihard om de oren slaat, maar zoals het de West-Vlamingen betaamt ook charmeert door onderhuidse schoonheid. Het is die melodieuze ondergrond die hen zes jaar geleden goud opleverde in Humo's Rock Rally en dankzij de glasheldere productie van Jon Gray (The Kooks, Editors) krijgt die nu nog meer ademruimte." (***)
Tom Zonderman, De Standaard, p.C20 (27.02.2010)

"Het beste van hun garagerock-attitude hebben The Van Jets behouden - het vonkt, het knettert, de dadendrang spat ervan af - maar ze hebben dat met de hulp van de Engelse producer Jon Gray opgesmukt met wat meer versierinkjes en zijn daarbij vanzelf uitgekomen bij hun grote voorbeeld David Bowie. En ook bij Marc Bolan's T-Rex, en bij The Beatles op spierversterkende clenbuterol - in 'Helter Skelter'-mode dus. Niks mis mee. Elders horen wij ook hippere invloeden: de rauwe energie van The White Stripes gelinkt aan de misleidende onbezorgdheid van Vampire Weekend. Het resultaat is altijd: onmiskenbaar en helemaal The Van Jets." (*** 1/2)
Charlie Poel, Humo (02.03.2010)

"Zanger / songschrijver Johannes Verschaeve bezit het vermogen snoeiharde popliedjes catchy te laten klinken, en andersom. (...) We horen nu al ergens flarden Beatles, Metal Molly en White Stripes terug, maar het achterste van zijn tong én pen hebben we vast nog niet gehoord."
Willem Jongeneelen, OOR 04, mei 2010, p. 94

"Dat The Van Jets hun tijd genomen hebben om een nieuw album in elkaar te boksen, siert hen. En hun geduld heeft geloond, want ‘Cat Fit Fury’ is een zeer vermakend album geworden. In tegenstelling tot voorganger ‘Electric Soldiers’, dat muzikaal nog alle kanten leek uit te gaan, is de opvolger een heel stuk consistenter. De ingeweken Gentenaren kiezen voor een bepaald geluid, dat puren ze dan zo veel mogelijk uit. En hoewel je soms nog eens een stukje vintage Van Jets hoort (zoals op ‘Dancer’ en ‘Givers & Takers’) klinken ze vooral een pak donkerder dan wat we van hen gewend waren. En dat is duidelijk een stap voorwaarts! De ultieme uiting daarvan is ‘Matador’. Een uppercut van nummer, een compromisloze trip waarin zanger Johannes Verschaeve zijn goeie schreeuwstem aan het werk zet. Ondanks enkele schoonheidsfoutjes, zoals de flauwe eerste strofe van ‘The Other Man’, leveren The Van Jets opnieuw een zeer onderhoudend plaatje af."
(bm), RifRaf #213, maart 2010, p.17

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
The Van Jets - Cat Fit Fury (05.2010)
The Van Jets - Cat Fit Fury! (03.03.2010)
The Van Jets - Cat Fit Fury! (02.03.2010)
Mag ik deze oceaan over u uitkieperen? (01.03.2010)
The Van Jets - Cat Fit Fury (03.2010)
'Vuiligheid alleen is niet genoeg' (27.02.2010)