Rising sun, setting sun

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Mintzkov
Label(s):Mintzkov, Rocky Records
Label code:ML005
Distributeur:PIAS Belgium
Releasedatum:22.02.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Rising sun, setting sun
2.Author of the play
3.Opening fire
4.The 25th hour
5.Roadbuilding
6.Finders keepers
7.The simple future
8.Safe house
9.Coronary Street
10.Gemini

Perscommentaren

"Op dit derde album klinkt de band eindelijk volledig als zichzelf. Mintzkov bewijst dat het bulkt van de goede songs die, ook als ze redelijk straight gespeeld worden, in weinig meer aan hun inspiratiebron herinneren." (...) "Mintzkov klinkt nergens meer extreem hard, maar wel steeds erg catchy en zonder veel extra poespas."
Willem Jongeneelen, OOR 2, p. 87 (februari 2010)

"Mintzkov heeft zich inmiddels tot een van onze beste rockbands ontwikkeld. Vooral op melodieus vlak blijft de band uit Lier verder evolueren, en met het bloedmooie 'Author of the Play' geeft Mintzkov te kennen dat de groep zowel hier als in het buitenland nog flink moet kunnen groeien." (...) "De combinatie van sterk songmateriaal, een veelzijdig geluid en een goeie productie maakt van Rising Sun, Setting Sun de beste Mintzkov tot nog toe." (****)
Bart Steenhaut, De Morgen, p.28 (15.02.2010)

**** "Met 'Rising Sun, Setting Sun' zet Mintzkov een grote pas voorwaarts: hun derde is veruit hun beste. (...) Het klinkt allemaal rijker, voller en trendyer - dat laatste wellicht mede dankzij Kooner - zonder dat op het oude fort, de sterke melodieën, wordt beknibbeld."
Charlie Poel, Humo 3625, p. 166

"Er zijn nog zekerheden in het leven! Bijvoorbeeld: de zon komt op in het oosten en gaat onder in het westen. En Mintzkov zal altijd hetzelfde klinken. Voor criticasters misschien een reden om de band af te breken, maar dat zijn wij geenszins van plan. Zolang de Antwerpenaren hun typische sound blijven uitbreiden met goeie nummers, klagen we niet. Ook op ‘Rising Sun, Setting Sun’ vind je namelijk veel van de gekende Minzkovelementen terug: de harmonieuze samenzang tussen Philip Bosschaerts en Lies Lorquet, de bas als sturend element, de vaak hoekige drums, enzovoort. Never change a winning team! En toch zijn er ook weer wat zaken bijgekomen. Daar waar de gitaren op de vorige plaat, ‘360°’, nog bepalend waren, durven ze nu wel eens te zwijgen. Daardoor krijgen vooral zang en synths meer ademruimte en lijken ze meer aanwezig. Op die manier wordt ‘Rising Sun, Setting Sun’ vooral een logische voortzetting en bieden de nieuwe song een welkome uitbreiding voor het al geweldige oeuvre."
(bm), RifRaf #213, maart 2010, p.20

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Mintzkov - Rising Sun, Setting Sun (03.2010)
Mintzkov - Rising Sun, Setting Sun (03.2010)
Mintzkov - Rising Sun, Setting Sun (24.02.2010)
Mintzkov - Rising Sun, Setting Sun (23.02.2010)