Songs for Johnny

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Mary & me
Label(s):Pikebole Records
Label code:1/2010
Releasedatum:03.02.2010
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):pop
Taal:Engels

Info

CD-voorstelling in de Vooruit op 3 februari 2010.

Track-info

1.A song for you
2.Alone
3.Deviation
4.Hurt you
5.Freaky girl
6.Rats & dogs
7.Ocean
8.Human no more
9.Happy hunter
10.Gun
11.We laugh
12.You

Perscommentaren

"'Songs for Johnny' is ongemerkt onder onze huid gekropen." (...) "Hun luisterliedjes-met-angels klinken onschuldig, maar dat bedriegt, want onder de oppervlakte broeit & gloeit het, is het aantrekken & afstoten, eenzaamheid, stemmen in het hoofd - in de dromerige clip bij single 'A Song for You' vloeit niet voor niets bloed. Kunt u zich iets voorstellen bij een mix van het meest melodieuze van The Velvet Underground, de cabaretpop van The Dresden Dolls, de dubbele bodems bij Regina Spektor, Nouvelle Vague en de girl groups van weleer (maar dan zonder de frullen)? Dan komt u aardig in de buurt." (***)
Charlie Poel, Humo (23.02.2010)

"Bij voorkeur te beluisteren met het licht aan en nadat u twee keer het slot op de voordeur hebt gecheckt: Songs For Johnny van Mary & Me. Ligt het aan de ijle stem van Elke Andreas Boon, de grimmige pianoklanken of de sinistere bas- en gitaartonen van Pieter-Jan De Waele - we do not know - maar bij elke draaibeurt van Songs For Johnny lijkt de buitenwind akelig door de kieren en spleten van ons hok te gieren. Op dit bescheiden debuut fladdert het Gentse duo van minimale kamerpop naar psychedelische folk" (...) "Lang niet alle songs zijn even straf, maar een plaat die herinnert aan de soundtracks van Tim Burton ('Hurt You') én aan The XX ('Gun') komt men niet elke dag tegen."
Vincent Byloo, Focus Knack, p.37 (24.03.2010)

"het akelige 'Rats & Dogs' en het onaardse 'Human No More' trekken je een duistere onderwereld in. Zo houdt deze Gentse formatie de luisteraar voortdurend bij de les met verrassende en originele songs. Alsof in elk nummer een nieuw licht schijnt, dat stukje bij beetje de ziel van Mary & Me blootlegt... maar net de kern voor je verborgen houdt. En dus blijf je luisteren. Opnieuw. En opnieuw. Tot je er plots helemaal aan vast hangt. Verraderlijk en caleidoscopisch plaatje."
Nele De Cocker, RifRaf, p.21 (02.2010)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Mary & Me - Songs For Johnny (24.03.2010)
Mary & Me - Songs For Johnny (23.02.2010)
Mary & Me - Songs For Johnny (02.2010)