Das Pop

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Das Pop
Label(s):N.E.W.S.
Label code:5414165030744
Releasedatum:21.09.2009
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Info

Langverwacht derde album van Das Pop, geproducet door Soulwax.

Track-info

1.Underground
2.You don't wanna know
3.Wings
4.Saturday night (Part 1)
5.Never get enough
6.The last thing
7.Fool for love
8.Try again
9.Let me in
10.Saturday night (Part 2)
11.Girl be a man
12.September
13.Feelgood factors (New version)

Perscommentaren

(...) "this Flemish quartet are brilliant at making the kind of 'perfect pop' that noo-one actually listens to, a blend of Motown drums, soaring strings and decisive chord changes." (****)
John Lewis, Uncut (11.2009)

(...) "Zestful guitars fight for space among sugary vocals and lilting synths; singles arrive packed with summer melodies." (...) "where they hit, they hit hard - the aching, warm chords of September plus the catch-all pop of You Don't Wanna Know and Underground are car stereo hits" (***)

(...) sprankelende, strak gespeelde pop met een refrein dat zich al bij de eerste beluistering in je hersenen boort, voortdendert op een uit de Motownarchieven ontvoerd ritme, en wordt opgesmukt met strijkers die je spontaan aan een op hol geslagen Barry White doen denken." (...) "Geen wonder dat Das Pop deze cd koste wat het kost op een internationaal label wilde uitbrengen: weinig Britse bands die er deze dagen in slagen om zoveel songs van dit kaliber op één cd te verzamelen. Zelfs niet op een best of."
Bart Steenhaut, De Morgen (21.09.2009)

(...) "Een collectie dartele popsongs, ook als het gemoed hier en daar in een slow een keer volschiet, of als de heren voor hun doen serieus het varken uithangen en vettig rocken. (...) "de songs zijn stuk voor stuk fijn gearrangeerd, met strijkers hier, een koebel daar en handgeklap of een doorleefd fluiten elders. Het is máár popmuziek, en de Trofee Grote Prijs Originaliteit & Vernieuwing zal Das Pop nooit winnen, maar 't is wel góéie popmuziek."
Charlie Poel, Humo (22.09.2009)

"Zo poppy heeft Das Pop nog niet eerder geklonken. En tevens nooit zo puur, live en eerlijk." (...) "een popplaat om door een ringetje te halen, nogmaals keihard op te zetten, je dochter op ten dans te vragen of een traantje bij weg te pinken tijdens een van de ballads." (...) "Das Pop vindt zichzelf hier op meesterlijke wijze opnieuw uit en klinkt meer dan ooit als vier frisse, iets minder jonge mannen uit Gent in een bandje."
Willem Jongeneelen, Oor, p.76 (oktober 2009)

"Er is veel geworstel vooraf gegaan aan de release van de derde plaat van Das Pop waardoor vergelijkingen met ’Yankee Hotel Foxtrot’ van Wilco en ‘Second Coming’ van Stone Roses, twee platen die ook omwille van problemen met platenfirma’s lang op zich lieten wachten, niet onterecht zijn. Het goede nieuws is dat ‘Das Pop’ gelukkig geen ‘Chinese Democracy’ is waar jarenlang aan is geschaafd. Onder impuls van Stephen en David Dewaele van Soulwax is het derde album van Das Pop een album geworden dat de groepsnaam alle eer aandoet. ‘Das Pop’ is een toonbeeld van ontbeende, vlot verteerbare, nimmer oppervlakkige drie-minuten-pop. De zanglijnen van David Bowie schemeren nog altijd door; er zijn wat Strokes-invloeden; en ‘Underground’ en ’Never Get Enough’ zijn perfecte singles. De baslijn van ‘Fool For Love’ is uiterst verslavend en Reinhard Vanbergen toont nog maar eens aan dat hij naast een uitstekende gitarist ook een talentrijke vioolarrangeur is. Wanneer de groep de grens van de 180 seconden overschrijft (de zachtere deunen‘Girl Be A Man’ en ‘September’) ruilt Das Pop bovendien met verve de omschrijving pure pop in voor classic pop. Zes jaar is lang maar de wedergeboorte (zoals Bent Van Looy het verwoordt) is meer dan geslaagd."
Bram Vermeersch, RifRaf #209, oktober 2009, p.21

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Das Pop - Das Pop (02.2010)
Das Pop - Das Pop (10.2009)
Das Pop? Da's top! (30.09.2009)
"Jezelf kunnen vergeten, daar draait het om" (28.09.2009)
Das Pop - Das Pop (22.09.2009)
Luchtig als een ballon (****) (19.09.2009)