Where wolves wear wolf wear

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Tomàn
Label(s):Zealrecords
Label code:zealcdee 024
Releasedatum:05.2009
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):psychedelisch / progrock
Taal:Engels, Instrumentaal

Track-info

1.Salmon
2.Bear
3.Fisherman
4.Owl
5.Locksmith
6.Tailor
7.Horses

Perscommentaren

(...) "De platen van Tomàn spelen zich nooit zomaar in het luchtledige af. Ze vormen een parallel universum, een door ontheemde dieren bevolkte fantasiewereld waarin het voor de luisteraar-bezoeker aangenaam verdwalen is." (...) "de plaat meandert langs filmische rock noir, jazzy kamerpop en epische postrock. Het begint allemaal erg broeierig in de stijl van TV On The Radio om dan via een repetitief intermezzo à la Mogwai in een très groovy tussentijdse finale uit te monden. Het tweede deel van de plaat neemt dan weer een omweg langs Pavement en Sonic Youth om vervolgens op een spetterende noise-climax af te stevenen en de luisteraar bij wijze van nazorg nog een zachtmoedige outro te gunnen." (...) "een gedurfd en avontuurlijk werkstuk dat een overdonderend applaus verdient."
Vincent Byloo, Focus Knack, p. 36 (29.04.2009)

"een avontuurlijke plaat, die niet van doornen of onverwachte wendingen verstoken blijft. Drie kwartier lang - goed voor zeven muzikale hoofdstukken - houden postrock, jazzy pop, noise-experimenten, snedige grooves en een bitterzoete blik op dier en mens je in de ban."
Gunter Van Assche, De Morgen, p.21 (04.05.2009)

"Het etiketje 'postrock' is veel te smal voor deze rocktrip vol toetsen, snaren, vellen, stemmen en gekte: 'We must have fish for supper!' Plaats Tomàn ergens tussen Slint, Sonic Youth, Pinback en hun plaatsgenoten De Portables in, maar vooral snel op een voetstuk en een Nederlands podium!
Willem Jongeneelen, OOR, juli 2009, p. 79

"tomàn, een postrockband? We think not. Het predikaat indie progrock is van toepassing op het derde album van de groep. De band is na het vertrek van bassist Jens Vanysacker en de komst van twee nieuwe leden hertimmerd, de broers Wouter (muzikaal brein en mixwonder van de groep) en Lode Vlaeminck (de man van de beats én de knappe lay-out bij het verhaal) trekken het laken meer dan ooit naar zich toe en ‘Where Wolves Wear Wolf Wear’ is een soortement soundtrack bij een sprookje. Een niet zo simpel te doorbijten rockopera, zo u wil. Niet in pure seventiestraditie want tomàn gaat niet zo ver terug in de tijd. De zeven tracks (namen hebben ze niet) flirten vooral met flarden Battles, Pinback, The Sedan Vault, Shellac, Motorpsycho en The Smashing Pumpkins (Wouter is een fan van Billy). Klinkende namen maar de plaat heeft door de snelle opeenvolging van de verschillende passages een eigen gezicht. tomàn klonk nog nooit zo gevarieerd en experimenteel. ‘Where Wolves Wear Wolf Wear’ (lang leve de alliteratie) is een heel boeiende lap muziek die soms ingetogen, heel vaak hoekig, altijd doortastend en bij momenten bijzonder furieus klinkt. De muziek op zich is al overtuigend genoeg maar wie de tijd neemt om de verhaallijnen en de bijhorende lay-out van veertig pagina’s uit te pluizen, zal de plaat nog meer weten te smaken. Belgische meesterwerkjes, ze bestaan."
Bram Vermeersch, RifRaf #205, mei 2009, p.18

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Tomán - Where Wolves Wear Wolf Wear (07.2009)
Tomán - Where Wolves Wear Wolf Wear (05.05.2009)
"Dieren schatten we hoger in dan mensen" (04.05.2009)
Tomàn: Where Wolves Wear Wolf Wear (***) (29.04.2009)