The Hickey Underworld

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):The Hickey Underworld
Label(s):Naïve
Label code:NV818011
Distributeur:PIAS Belgium
Releasedatum:09.03.2009
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Zero hour
2.Sick of boys
3.Blonde fire
4.Zorayda
5.Future words
6.Mystery bruise
7.Of asteroids and men... Plus added wizardry
8.Blue world order
9.Flamencorpse
10.Vrmnsmr

Perscommentaren

(...) "Geen balsemende wijsjes om 's ochtends op Radio 1 mee te ontwaken - of 't moet zijn dat u thuis Guantánamo'ke wilt spelen - maar evenveel uppercuts, uitgedeeld met boksijzers in de handschoenen. U ligt er nadien uitgeteld op de vloer bij, of trekt integendeel opgefokt de straat op om op baldadige wijze her en der verkeersborden uit te rukken. Een enkeling steekt misschien een flitspaal in brand, of pist ergens in een brievenbus. Zo'n opruiende, nijdige muziek maakt The Hickey Underworld namelijk. Maar: onder die betonlaag betreft het telkens wel fijne songs, met poten en oren" (****)
Charlie Poel, Humo, p.166 (10.03.2009)

(...) "Na een pijniging of tien ontwaren zich vervaarlijk knappe songs onder dit in eerste instantie wat logge en overweldigende blok gewapende decibellen. Future Words is zelfs een verslavend lekkere culthit in spé." (...) "er is ook gewoon chaos, waanzin, de geur van brandend rubber in een achterbuurt en, verdraaid, melodie."
Willem Jongeneelen, Oor, p.75 (08.2009)

(...) "de wild om zich heen slaande chaos van weleer is in een keurslijf gedwongen en dat vertaalt zich op hun titelloze debuutplaat in een strakker, zij het nog steeds hondsbrutaal rockgeluid. Een rockgeluid dat ons overigens terugvoert naar de late jaren 80 en vroege jaren 90, toen punk, noise, grunge en stonerrock de dienst uitmaakten." (...) "The Hickey Underworld is een plaat waarbij ieder rechtgeaard rock & roll heart spontaan hoort op te springen. Dat van ons klopt alleszins al wekenlang op het ritme van The Hickey Hickey Shake." (****)
Vincent Byloo, Focus Knack, p.36 (18.03.2009)

"Onze kop eraf als er dit jaar nog een Belgische rockplaat uitkomt die even verpletterend klinkt als het debuut van The Hickey Underworld. Het is een mokerslag van een album, uitstekend geproduceerd door Das Pop."
Sasha Van der Speeten, De Standaard, p.48 (07.03.2009)

"Altijd al een zwak gehad voor de schuimbekkende rock van Mudhoney en Queens of the Stone Age, maar evengoed voor de vigoureuze pop van The Pixies? Dan zit je ongetwijfeld gebeiteld bij The Hickey Underworld. Het Antwerps noisekwartet biedt op zijn titelloze debuut (****) een genereuze blik op hun broeierige Onderwereld, waarin pezige rock de donkere onderstroom vormt, en weerbarstige gitaarsongs je gekneusd en verweesd achterlaten."
Gunter Van Assche, De Morgen (02.03.2009)

"De debuutplaat van de Humo’s Rock Rally winnaars is er meteen boenk op. Het heeft weliswaar 3 jaar geduurd voor ze de wereld ingestuurd werd, maar het resultaat mag er wezen. Opener ‘Zero Hour’ zet meteen de toon voor de rest van het album met de alom aanwezige kolkende gitaren en onstuimige drums. Single ’Future Words’ is een eerste rustpunt met z’n knappe gitaren en catchy refrein. De plaat is op zijn minst veelzijdig te noemen. Het noisy ‘Of Asteroids And Men’ klampt zich aan je vast als een bloedzuiger, de reverb op het rustige ‘Blue World Order’ doet je wegdromen en de knappe synths in afsluiter ‘VRMNSMR’ vragen om meer luisterbeurten. Het titelloze debuut van de vier Antwerpenaren klokt al af op 39 minuten, maar laat je achter met een meer dan voldaan gevoel."
Jana Poppelaars, RifRaf #203, maart 2009, p.16

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
The Hickey Underworld - The Hickey Underworld (08.2009)
The Hickey Hickey Shake (18.03.2009)
The Hickey Underworld - The Hickey Underworld (10.03.2009)