Ghostwriter

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Headphone
Label(s):PIAS Belgium
Label code:PIASB 230CD / 941.0230.020
Releasedatum:26.05.2008
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative, Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.In white rooms
2.Ghostwriter
3.Nothing's there
4.Girlie
5.Skinner
6.She is electric
7.Lidocaine
8.The pugilist
9.Moneylender
10.Film

Perscommentaren

"Dankzij de stem van zanger-liedjesschrijver Ian Marien en de soms zweverige muziek neemt Headphone je mee op sleeptouw in een muzikale onderwaterwereld die vaak knipoogt naar de conventionelere kantjes van Radiohead. Een mooi voorbeeld is het sublieme 'Moneylender', dat knap psychedelisch klinkt, net als onze andere favoriet 'Skinner'. De groep komt voorts mild rockend en soms zelfs puur atmosferisch uit de hoek."
Koen De Meulemeester, De Morgen, p. 6 (28.05.2008)

"Als beginnend bandje scoorde het Gentse Headphone enkele maanden geleden met 'Ghostwriter' terecht een alternatieve hit... Er zijn zeker referenties naar Radiohead maar laat die verwijzing niet meer zijn dan een smaakmaker om het allemaal zelf even te ontdekken want Headphone biedt een afwisselend parcours aan waarin plaats is voor Lofi-pop ('Lidocaine'), donkere en dreigende rock ('In White Rooms' of 'Nothing's There') en elektronica met een popknipoog ('Skinner', 'Girlie'). En het laveren tussen een ingehouden ongerustheid en plots openbarstende maar toch subtiel klinkende refreinen hoor je dan weer in het knappe 'She Is Electric'."
Stage, Df, p.50 (01.06.2008)

"Marien heeft een neus voor pakkende melodie├źn en doet zijn best om zijn teksten over vertwijfeling en vereenzaming zo naturel mogelijk te vertolken. Voeg daarbij het soort prikkelende elektronica dat we kennen van The Notwist en vindingrijke arrangementen die toch nog een toefje originaliteit toevoegen - de bonkende drums in 'In white rooms', bijvoorbeeld, of de warme beat van 'Ghostwriter'."
De Standaard, sam, p.32 (27.05.2008)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Headphone - Ghostwriter (07.2008)
Headphone - Ghostwriter (06.2008)
Headphone - Ghostwriter (06.2008)