Bobbejaan

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Bobbejaan
Label(s):Bobbejaan Records
Label code:BOB 08 001 83
Distributeur:PIAS Belgium
Releasedatum:19.05.2008
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):singersongwriter
Taal:Nederlands, Frans, Engels, Instrumentaal

Track-info

1.Je me suis souvent demandé
2.De lichtjes van de schelde
3.Le temps des cerises
4.Ik geloof
5.In de schaduw van de mijn
6.Flower of Shanghai
7.La novia
8.Monsieur le vagabond
9.On a carrousel
10.Paardenhoofdstel
11.Een koude wind waait
12.Verankerd

Perscommentaren

(...) "Met de hulp van de uiterst wendbare band presenteert hij een mooie, overtuigende dwarsdoorsnede van zijn kunnen, van het blues 'Ik geloof' over een handvol Franse ballades en country. (...) Bobbejaan-de-zanger mag dan in het collectieve geheugen leven als een vrolijke jodelaar, deze cd bevat opvallend veel weemoed. Doch niets kan de luisteraar voorbereiden op de slotsong, het ijzingwekkende, aan Johnny Dowd herinnerende 'Verankerd'."
Christophe Verbiest, Humo 3533, p.165 (20.05.2008)

(...) "Je hoort meteen dat hier een muzikale visie achter zit. Daan, Lars Van Bambost, Fritz Sundermann en anderen schilderen met een 'country noir'-palet dat hier uitstekend past. (...) Schoepen, die erg ziek geweest is, klinkt getekend, maar net daardoor krijgt deze song een haast spirituele dimensie. (...) Bobbejaan zingt afwisselend in het Nederlands en het Frans, fluit ook innemend in 'On a carousel', en bezingt zijn kanker en het ouder worden in 'Verankerd'. 'De glorie is onbelangrijk', besluit hij. Mooie plaat."
vpb, De Standaard, p.32 (20.05.2008)

(...) "De American Recordings van Johnny Cash krijgen ook bij ons steeds meer navolging. (...) Heden voegt Bobbejaan Schoepen daar een al even knap gestileerde countryplaat aan toe. (...) Indrukwekkende comeback."
Vincent Byloo, Focus Knack, p.85 (14.05.2008)

"Zoals Johnny Cash met zijn laatste krachten de dood bezwoer in 'If You Could Read My Mind', zo breekbaar maar vastberaden klinkt Schoepen ook in 'Ik geloof' of 'Je me suis souvent demandé', waarin Axelle Red aan zijn zij staat. Nog mooier is 'Le temps des cerises', waarin zijn gekreukte zang tegen de fluweelzachte stem van Geike Arnaert wordt uitgespeeld, de bloedmooie reprise van 'De lichtjes van de Schelde' of het lichtjes lunatieke 'Paardenhoofdstel' en 'On a carrousel' (krijg dat fluitdeuntje maar eens uit je hoofd)."
Gunther Van Assche, De Morgen, p. 8 (28.05.2008)

"... ondanks de vaak bedrieglijke lichtheid van zijn songs snijdt hij uiteidelijk het diepst in het vel van de toeshouwer. De melancholische gitaar tijdens 'Je me suis souvent demandé' (met Axel Red) maakt al meteen duidelijk dat dit geen vrijblijvende rit in het pretpark van Bobbejaans hoofd wordt... Geike Arnaert zorgt voor een ander krop-in-de-keel-moment tijdens het mijmerende 'Le temps des cérises' waarna Bobbejaan een heuse geloofscrisis van zich afzingt in een knap 'Ik geloof'... Daan neemt de zangpartij van 'Flowers Of Shangai' voor zijn rekening en het past qua sfeer perfect binnen het geheel. Daan zingt het met een soort gevoeligheid alsof ie zijn eerste bloem nog moet plukken. Opdracht geslaagd dus"
Stage, DF, p.7 (01.06.2008)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Bobbejaan - Bobbejaan (08.2010)
Bobbejaan Schoepen - Bobbejaan (06.2008)
Hoed af voor de - levende! - legende (28.05.2008)