Painting space

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Robin Verheyen Quartet
Label(s):De Werf
Label code:W.E.R.F. 070
Releasedatum:05.2008
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Jazz
Taal:Instrumentaal

Track-info

1.Painting space
2.Open to your love
3.Capricorn
4.Facing East Part 1
5.Facing East Part 2
6.Wherever the path leads you
7.Body & soul
8.Colors in space
9.Voice of the people
10.Metal bar - Painting space
11.Floating around

Perscommentaren

"Dit is de eerste opname die hij maakte met zijn zijn internationaal kwartet. Het is meteen een sterk album, dat groeit bij elke beluistering."
De Standaard (22.04.2008)

"Het werk van Robin Verheyen (25) schreeuwt honger en verlangen uit maar ook een vorm van maturiteit die je bij een kerel van zijn leeftijd niet verwacht. ... Zijn muziek is een beetje pikant maar ook niet uitgesproken experimenteel. Verheyen houdt wel van een glooiende melodie. ... Als saxofonist werkt hij consequent aan zijn klank. Die is dan ook altijd interessant, zij het dat de echo's van zijn helden John Coltrane en Wayne Shorter nog iets te prominent doorklinken. " (***)
De Morgen (28.05.2008)

"De titel Painting space is goed gekozen. Sommige nummers lijken gemaakt door een schilder: laagje na laagje wordt op het canvas gesmeerd. Robin Verheyen speelt eigen nummers en diverse collectief opgebouwde stukken. In een nummer als 'Open to your love' hoor je een geweldige ritmesectie aan het werk. Drummer Dre Pallemaerts is een meesterlijk colorist, Remi Vignolo stopt er welluidende basklanken tussen. Verheyen kiest vooral voor de sopraansaxofoon en is daarbij zeker beïnvloed door Wayne Shorter" (...) "een sterk album, dat groeit bij elke beluistering."
De Standaard, vdb, p.32 (22.04.2008)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Robin Verheyen Quartet (02.2009)
Robin Verheyen - Painting Space (06.2008)
Robin Verheyen (06.2008)
Painting Space - Robin Verheyen Quartet (22.04.2008)