Akattemets

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Het Zesde Metaal
Label(s):Petrol (label)
Label code:0783105
Releasedatum:10.04.2008
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):kleinkunst
Taal:Nederlands

Info

Debuut-cd van Het Zesde Metaal, geproducet door Peter Vermeersch en gearrangeerd door (ex-) Zita Swoon-toetsenist Jorus Caluwaerts.

Track-info

1.Est miskien
2.Appartementje
3.Akattemets
4.Keuning van de jacht
5.Arrie
6.Cowboy en Indiaan
7.Lore (Album versie)
8.Simpel
9.Spreek maar af
10.Ik haat u nie
11.Gasten
12.Peis je nog aan mie

Perscommentaren

"Op zijn debuut akattemets maakt West-Vlaming Wannes Capelle (28) zijn ambitie waar om de nieuwe Willem Vermandere te zijn. Zijn verhalen zijn vaak dorpseigen en universeel tegelijk, terwijl de muzikale contouren très hedendaags klinken. (...) Om het in 't West-Vlaams te zeggen: 't is nie al goud da blinkt, moa zilver is oak scone."
Karel Degraeve, Focus Knack, p.85 (04.06.2008)

"Stel u even voor dat Willem Vermandere met Deus samenspeelt: zo klinkt Het Zesde Metaal (...) een mengvorm van folky chansons en rockende chaos. Een straf debuut."
Peter Vantyghem, De Standaard, p.80 (19.04.2008)

(...) "Vermeersch blijkt een flexibele producer die de gedragen songs van Cappelle een mooi geluid meegeeft dat soms aan Zita Swoon, dan weer aan Willem Vermandere herinnert, zoals in 'Cowboy en indiaan'. Een ander voorbeeld is Jan De Wilde, met wie Cappelle duidelijk de aanleg voor epische composities gemeen heeft."
Koen De Meester, De Morgen, Encore p.7 (16.04.2008)

(...) "Ruimtelijker dan Flip Kowlier, minder weerbarstig dan Gèsman en avontuurlijker dan Willem Vermandere. (...) Songs als 'Ik haat u nie' en het perfecte orgelpunt 'Peis je nog aan mie' (geslaagde meerstemmigheid en een zanger die zijn duivels ontbindt op het eind) tonen dan weer aan dat er ook een rocker in Cappelle schuilt. Een sterke plaat met eenmoderne klankkleur."
BVM, RifRaf 195, p.26 (01.05.2008)

"Het Zesde Metaal koppelt Sigur Ros, Joy Division en Zita Swoon aan Willem Vermandere of Jan De Wilde en gaat geen moment op haar bek." (...) "Twaalf Songs lang rustig en aangenaam luistervoer met een gezond gevoel voor humor. Knap gedaan en groots in zijn eenvoud."
DF, Stage nr.153 (juni 2008)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Het Zesde Metaal - Akattemets (12.2008)
Het Zesde Metaal - Akattemets (06.2008)