Marcel

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Olla Vogala
Label(s):Homerecords.be
Label code:4446043
Releasedatum:03.2008
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Folk
Taal:Nederlands, Frans

Info

Schijnbaar moeiteloos verbroedert zij oude en nieuwe muziek, intrigeert zij door eigenzinnige, avontuurlijke arrangementen van bestaande en geïmproviseerde klanklijnen. Olla Vogala ademt verschillende muzikale stijlen, maalt niet om een stijlbreuk meer of minder en zoekt naar interpretaties die een nieuwe inhoud geven aan de rijke tradities waaruit zij put.

Bizarre combinaties en kruisbestuivingen zorgen voor een repertoire waarin muziek uit het Europese culturele erfgoed samenvloeit met invloeden uit heel de wereld, waarin compositie en improvisatie, solo - en ensemblewerk, oud en nieuw naast elkaar leven en dialogeren.

Track-info

1.Les nains (Ouverture #6)
2.Al de woorden heb ik gestolen
3.Chanson pour Marcel
4.La luna
5.Zonder angst voor het verlies
6.De liefde
7.Danse des poissons
8.Mijn hoofd is nog te klein
9.Réflections de Marcel
10.La vie dans la forêt
11.La retraite du poisson (Part 1)
12.La retraite du poisson (Part 2)
13.Achille
14.Le combat de Marcel avec le poisson
15.Epiloog 'November'

Perscommentaren

"Er kwam voor Marcel veel talent bijeen. Tien uitstekende muzikanten en twee prima zanger(e)s(sen), Soetkin Baptist en Ludo Vandeau. Marcel is het behoorlijk surrealistisch verhaal van een vis, die niet toevallig dezelfde voornaam heeft als de Dadaïstische kunstenaar Marcel Duchamp. Maar Marcel staat vooral voor vijftien parels van Wouters hand. De occasionele poëzie komt van o.a. Gerard 't Zand, een uitstekende keus. Drie andere liederen, waaronder het Franse Achilles (Aline Janssens), hebben dezelfde extreme soberheid, verwekken een gelijkaardig gevoel van aliënatie. Toch is deze muziek hartverwarmend. Grote momenten vinden we La Luna" (..) "en Epiloog" (...) "stukken waarin Soetkin de sterren van de hemel zingt. Wat ze presteert op het einde van Al Die Woorden Heb Ik Gestolen is pure Savina Yannàtou en dat is een groot compliment"
Goe Vollek!, Antoine Légat, p. 44 (01.07.2008)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Olla Vogalla (07.2008)
Olla Vogala - Marcel (06.2008)
Olla Vogala - Marcel (06.2008)
Olla Vogala (06.2008)
Olla Vogala (05.2008)