Angelhead

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Gabriel Rios
Label(s):PIAS Belgium
Label code:941.0192.020
Releasedatum:16.04.2007
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):pop, Wereldmuziek
Taal:Engels, Spaans

Track-info

1.The boy outside
2.Angelhead
3.Baby lone star
4.Common cold
5.Mighty be one
6.Las calaveras
7.I'm gonna die tonight
8.Tu no me quieres
9.For the wolves
10.The fall
11.Stay
12.Wish

Perscommentaren

De naar Gent uitgeweken Puertoricaan brak door met het even luchtige als besmettelijke 'Broad Daylight'. Op zijn tweede cd breidt hij zijn muzikale horizon uit. Al blijven de zacht fluisterende, wat mijmerende stem en de latinoritmes overheersen, zij het gesofisticeerder en geüpdatet met heupvriendelijke casiosoul.
Tom Peeters, De Tijd, p.15 (21.04.2007)

"(...) Muzikaal boetseren Rios en Bogaert een heel gevarieerde songcyclus uit in wezen eenvoudige songs. Ze waaieren uit naar funk, electro, new wave, soul, salsa en folk. Het sterke is dat de onderneming heel krachtig bijeen gehouden wordt door de goede zang van Rios - zijn falsetbuigingen zijn fabelachtig - en door de sobere, scherpe productie. Dit is computermuziek die op allerlei manieren weer menselijk wordt. Sterk ook hoe de plaat geen knieval maakt voor hippe trends en echt een eigen geluid zoekt. Een mix van speelse elektronica met mooie stemmetjes en akoestische versiering zorgt voor een lichte zwier die doet denken aan The Neptunes. (...) Angelhead is een heel goede plaat. Een van de beste Belgische platen van het afgelopen decennium. Internationale klasse."
vpb, De Standaard, p.13 (14.04.2007)

"Gabriel Rios verkent op Angelhead zowat alle hoeken van het muzikale spectrum. Behalve thematisch - Rios bezingt zijn groeipijnen - vertonen de songs op zijn tweede plaat daardoor weinig samenhang. Doch niet getreurd, want individueel kunnen ze haast zonder uitzondering bekoren. (...) Het kinderrijmpje Angelhead , getoonzet op een drumcomputer en een fluitwijsje, en het akoestische slotakkoord Wish trekken ons finaal over de streep. Olé!"
Vincent Byloo, Focus Knack, p.85 (11.04.2007)

"New York heeft Jennifer Lopez, Gent heeft Gabriel Rios. Beiden hebben Puerto Ricaanse roots, veelgeprezen looks en succesvolle muziek en dat is niet anders op Rios' nieuwe Angelhead. De gelijknamige single kent u ongetwijfeld van op radio en televisie, maar vergis u niet: deze plaat is meer dan een lekker zomerplaatje. (...) Hier en daar flirt de plaat dus met de mechanisch afstandelijke eighties, maar daartussen barst het gelukkig nog van zuiderse muziekjes en kunnen we dus op de valreep alsnog van een zomerplaat spreken."
Stijn Van Hove, Het Laatste Nieuws, p.56 (14.04.2007)

"Wie had voorspeld dat Gabriel Rios zichzelf en Ghostboy op zijn sokken kon overtreffen? Angelhead valt heupen en hart aan, én klinkt een stuk verrassender dan zijn gelauwerde debuut. (...) De música bastarda van de Gentse Puertoricaan werd opnieuw door de productionele mangel van Jo 'Technotronic' Bogaert gehaald, maar zijn beats en samples klinken nu nog gesofisticeerder dan op Ghostboy. (...) De teksten voeren je naar de schimmige gewelven van zijn geest, maar doen dat op zo'n verslavende ritmes en melodieën dat je moeiteloos meegaat in zijn trip van donkere introspectie en glurende waanzin. Een gevaarlijk plaatje, ongetwijfeld."
Gunter Van Assche, De Morgen (11.04.2007)

"Natuurlijk schrijf je maar één keer in je leven een song als Broad Daylight, maar de verslavend simpele titelsong – die zich laat beluisteren als een fout kinderrijmpje op een klein schoolplein – komt bijzonder dicht in de buurt. Na anderhalve keer horen is het niet meer uit je hoofd te branden. Al regent het pijpenstelen, je zit ongemerkt fluitend op de fiets als je niet uitkijkt. Maar het album biedt meer van alles. Als geheel is het zelfs beter dan Ghostboy, al zijn de aanstekelijke Spaanstalige tracks (wederom goed voor twee mega-zomerhits) ditmaal duidelijk in de minderheid en ingewisseld voor een aantal pure popparels. (...) Op het eind bewijst hij met een hoopvol droomliedje (in meerdere opzichten) dat er ook nog een heel gevoelige singer-songwriter in hem nestelt. Het blijft derhalve een heel speciaal, grensoverschrijdend en bijna overgetalenteerd portret, deze aartsengel Gabriel die over pretty 'Little demons' zingt."
Willem Jongeneelen, Oor (01.05.2007)