Hoekzetel Bruno

Type:EP
Formaat:Vinyl 10''
Uitvoerder(s):I Love Sarah
Label(s):Animal Lovers Only
Label code:ALO013
Releasedatum:15.05.2007
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Instrumentaal, Engels

Info

Deze debuut-EP werd door Pascal Deweze geproducet en exclusief uitgebracht op (roze) 10'' vinyl.

Track-info

A1.Mauro
A2.Dat het gauw weer zomer wordt
A3.Braken koffie braken lasagne
B1.Queens of the Stone Age
B2.De Gokchinees
B3.I Love Sarah

Perscommentaren

"I Love Sarah, dat is het lichtjes geniale gerammel van een paar gasten waarvan gerust gezegd kan worden dat ze fan zijn van Thurston Moore. Maar dan wel de goeie, half meesterbrein/half psychopaat-met-kettingzaag soort fan." (...) "'Hoekzetel Bruno' is alvast een geslaagde debuut-ep, eentje die niet gauw verveelt." (...) "Plezante rommelrock die alleen mag samengevat worden met kleffe onnozeliteiten als 'prettig gestoord!', 'van de pot gerukt!', 'doe maar gewoon, dat is al gek genoeg!'"
Toon Staes, RifRaf, p.54 (01.06.2007)

"'Hoekzetel Bruno' is, ondanks zijn weinig ambitieuze titel, een van de meest imponerende Belgische releases van het afgelopen decennium. (...) Er spreekt eerder een zelfverzekerd gevoel van vrijheid en onvoorspelbaarheid uit de nummers, die wild alle kanten uitbeuken zonder daarbij de luisteraar van zich te vervreemden of zich te verliezen in oeverloos geëxperimenteer. (...) De luttele zes songs zullen menige fan op zijn honger laten zitten en dat is niet mooi. Dit terzijde is op deze uitzonderlijke release eenvoudigweg niets aan te merken: het album is uitnodigend, intelligent, gevarieerd, inventief, melodierijk en warmbloedig. I Love Sarah bewijst dat origineel niet arty-farty hoeft te zijn en dat goede muziek even complex als aanstekelijk kan zijn."
Erik De Dijn, Kwadratuur (19.06.2007)

"I Love Sarah maakt strak gespeelde, onstuimige en ongrijpbare muziek en brengt, zoals Evil Superstars destijds, graag botsende genres in één nummer samen. De zes door Pascal Deweze opgenomen en gemixte tracks zwalken ergens tussen hardcore, mathrock en frivole electro, maar er zitten beslist ook loungy en cheesy elementen in." (...) "Heel snel meer van dat graag. (****)"
Dirk Steenhaut, De Morgen (10.10.2007)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Meezingers voor de stemloze medemens (****) (10.10.2007)