Big city

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Zita Swoon
Label(s):Chikaree Records
Label code:BC0550
Releasedatum:30.03.2007
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):pop, singersongwriter
Taal:Engels, Frans

Track-info

1.Pretty girl
2.I feel alive in the city
3.Everything is not the same
4.Series of dreams
5.Je range
6.Humble
7.L'opaque paradis
8.Dare to love
9.Big city
10.Infinite down
11.The night
12.Oser aimer

Perscommentaren

Bruisende feelgood-nummers die ideaal zijn om iPod-gewijs te beluisteren tijdens fietstochten onder een frivool lentezonnetje, sfeervolle franstalige liedjes, twee geweldige covers (The Night van Morphine en Series of Dreams van Bob Dylan), het Afro-Belgisch koortje Radio Candip in een glansrol en Stef Kamil die bewijst een geweldig zanger met een uniek stemgeluid te zijn.
JoH, P-Magazine, p.118 (10.04.2007)

"De eerlijkheid gebiedt ons toe te geven dat wij, behalve de hemelse close harmonies tussen Carlens en het damesduo, aanvankelijk weinig bemoedigends hoorden op Zita Swoons nieuwste worp: geen wervelende voodooblues, geen dartele disco-beats en zelfs nauwelijks funky interludia. Tot wij beseften dat Big City gewoon een spaarzaam geïnstrumenteerde soulplaat is. (...) Wie op een nieuwe Disco of Bananaqueen zat te wachten is eraan voor de moeite, maar zegt u geen nee tegen harmonieuze soulpop, dan is Big City een mer à boire."
Vincent Byloo, Focus Knack, p.85 (28.03.2007)

"Wie doorluistert merkt vroeg of laat dat Big City, zowel formeel als inhoudelijk, toch weer rijk is aan kleur en detail. De plaat bruist van levensvreugde en getuigt van een positivistische ingesteldheid. (...) 'Je range' en 'L'opaque paradis' steunen allebei op een gemuteerde reggaebeat; elders hoor je echo's uit latin, afropop, blues, funk en chanson. Twee prima covers ook: een groovy versie van Dylans 'Series of Dreams' en een pakkend 'The Night', geleend van Morphine. Big City is een universum met meer licht dan schaduw. Doe er uw voordeel mee."
Dirk Steenhaut, De Morgen, Encore p.8 (28.03.2007)

"Nog beter doen dan op 'A song about a girls' of 'Band in a box' zou een beetje te veel gevraagd zijn van een mens, maar hun nieuwe 'Big City' ligt wel heel mooi in het verlengde van die laatste twee cd's. 'Pretty Girl' is een uitstekende, relaxte, zomerse opener van een uitstekende, relaxte, zomerse plaat. De zwoele single 'I Feel Alive in the City' is al even prima spul en 'Everything is not the same' wordt mooi laag voor laag opgebouwd tot iedereen als een gek hipshakend staat te swingen. (...) Belgische stielmannen zijn naar verluidt moeilijk te vinden en vrijwel onbetaalbaar, maar dat geldt gelukkig niet voor de muzieksector: deze 'Big City' bestaat van voor tot achter uit niks dan vakwerk."
Geert op de Beeck, Humo 3475 (03.04.2007)