Magnetism

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Mint
Label(s):Green l.f.ant records
Label code:51007
Releasedatum:02.02.2006
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.The lake
2.Ah, you left me
3.Your shopping lists are poetry
4.Everything is wrong
5.The magnetism of pure gold
6.Dead weight
7.I'm a traffic light
8.Shoot the darkness
9.Here it comes again
10.The winter of 1985
11.I'm in love etc.

Perscommentaren

"Dol op Nada Surf, Fountains Of Wayne, Death Cab for Cutie,...? Beluister Mint, en merk al snel dat deze Limburgers geen positieve discriminatie nodig hebben. De groep ging dit tweede album opnemen in het Amerikaanse Richmond met producer John Morand (Cracker, Sparklehorse). Magnetism klinkt fantastisch, de songs van Erwin Marcisz verdienen een plaatsje naast die van de Amerikaanse collega's, en ook als zanger laat Marcisz zich niet op zijn afkomst vastpinnen."
Gazet Van Antwerpen, p.43 (25.02.2006)

"Voor hun tweede album kreeg het Limburgse vijftal van producer John Morand (Cracker/Sparklehorse) een internationaal geluid aangereikt. Mint staat voor traditionele, melodieuze rockliedjes, elegant gezongen door zanger-gitarist Erwin Marcisz. Ah, you left me is luie summerbreeze-pop in de stijl van Lemonheads. Dead weight ontwaakt naast Roy Orbison en Chris Isaak, I'm a traffic light kon van Travis zijn, en zo gaat het maar door: prille R.E.M., ronkende Neil Young..."
Eddy Hendrix, Focus Knack, p.85 (01.02.2006)

"Jaja, uit Limburg en dus vier sterren, horen we u al denken. Niks daarvan: dit is gewoon straf. Mint serveert op hun tweede langspeler mooie gepolijste pop, af en toe met een wat ruiger randje: tegelijkertijd zacht van klank, maar met punch. 'Gepolijst' werkt in dit geval wonderwel: de sound is vol en rijk, de ritmesessie lijkt o zo simpel maar is er pal op en de inkleuring van gitaren en toetsen altijd net genoeg en - vooral - nooit teveel. Daarbij komen de teksten van Erwin Marcisz die altijd een of andere opvallende hook weet te vinden: winkelijstjes als poëzie, een verkeerslicht als metafoor en warme herinneringen aan die koude winter van 1985. Echte songs. Let op de mooie samenzang in The Magnetism Of Pure Gold, de knappe melodieën en het denderdende einde: de ronkende gitaren in Here it comes again, met een fantasische climax, de aanstekelijke drive van The Winter of 1985 en de deinende grootse afloop van I'm In Love etc. Een plaat die op het eerste gehoor wat onopvallend lijkt, maar die door intensief te luisteren al zijn schoonheid blootgeeft."
Het Belang Van Limburg, p.135 (28.01.2006)

"Ook op dit 'Magnetism' staan enkele sterke songs. Zanger, gitarist en componist Erwin Marcisz verstaat de kunst teksten te schrijven die de aandacht trekken en in je hoofd blijven hangen. De huidige single 'Your Shopping Lists Are Poetry' is daar een prima voorbeeld van. 'Everything Is Wrong' overtuigt door een energieke, Brits klinkende aanpak, waarna 'Dead Weight' voor meer akoestische ademruimte zorgt. De plaat werd in Richmond, Virgina bij producer John Morand (onder meer Sukilove, Sparklehorse) opgenomen en klinkt over heel de lijn uitstekend. Mint serveert prima radiovoer, en koppelt het melodische van Crowded House aan het energieke van Fountains Of Wayne. Het betere Belgische werk."
De Tijd, Dirk Fryns (21.01.2006)