Asimov

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Asimov
Label(s):LC Music, Diva Records
Label code:LCM100066
Releasedatum:01.2006
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Mentalistic moves
2.A probe
3.Dreamlove
4.Fantastic reality
5.Residue
6.Luxury
7.Room 31
8.Letter
9.Metron 5
10.U-turn

Perscommentaren

"Dit Dendermondse viertal brouwt heftige gitaarpop die geworteld is in de rock van de jaren negentig. In de woeste gitaarorkanen van ,,Mentalistic moves'' en ,,A probe'' huizen The Pixies en Dildo Warheads, terwijl de soms brute zangpartijen niet hadden misstaan in de gloriedagen van de grunge - wij dachten achtereenvolgens aan Mudhoney, Alice In Chains en Stone Temple Pilots.

Asimov heeft ook een gevoelig kantje. Studio Brussel draaide de single ,,Metron5'' al gretig, een lijzig gitaarliedje met bedwelmende zang. Niet slecht, maar beklijvend is anders.

Een pluspunt is de productie. Belgische rockbands hoeven tegenwoordig niet langer over de budgetten van een grote platenfirma te beschikken om overtuigend uit de hoek te komen. Asimov vertrouwde zijn songs toe aan Geert D'Haene (bekend van Yum) die de onbezonnen razernij van deze muziek extra aandikte. Het resultaat jaagt vaak genoeg de vlam in de pan, zodat wij nu al uitkijken naar de liveshows van deze Beloftevolle Belgen."
De Standaard, p. 12. (07.01.2006)

"Deze formatie met roots in Dendermonde mag dan niet meteen de meest bekende naam uit de Belgische rockscène zijn, niets belet hen dat ooit te worden."
Het Laatste Nieuws, p.54 (12.11.2005)

"Een band met een leuke en stevige sound die we nog maar zelden te horen kregen. Bovendien klinkt zanger Pieter Depouillon als het broertje van Chris Cornell." (...) "Geef ze nog een paar jaar en audioslave mag (oef!) met een grote boog rond België heen toeren."
RifRaf (01.12.2005)