The world is happy now

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Stijn
Label(s):EMI Music Belgium
Label code:37066652
Releasedatum:11.09.2006
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):soul & funk
Taal:Engels

Track-info

1.Y don't U
2.She no singer
3.Gasoline & matches
4.Autumn day
5.People guns
6.Shit right now
7.Betcha it's gonna come
8.Hot & Sweaty
9.Sea season
10.Make no sense

Perscommentaren

De partybus wordt op gang getrokken door het onweerstaanbaar funky, naar Prince ruikende 'Ydon'tu' (heerlijke percussie!), dat naadloos overgaat in het zwoele, met zwierige strijkers aangezette 'Shenosinger'. Twee nummers ver en we voelen, in het bijzonder ter hoogte van ons middenrif: dit is een andere, warmere, meer soulvolle plaat dan debuut 'Euphoric'." (...) "Goeie plaat, waarvan wij als favorieten de eerste drie en de laatste twee nummers aanstippen. 'Nobody is waiting for you', hoorden we Stijn in 'Betchait'sgonnacome' zingen: dat kan onmogelijk op hemzelf slaan."
KV, Humo (16.09.2006)

"Soul en funk zitten Stijn in het bloed. Toen zijn debuutplaat Euphoric twee jaar geleden verscheen, vergeleek iedereen hem met Prince. Op de opvolger The world is happy now heeft hij de achterkamertjes, kelders en zolders van zijn muzikale smaak verkend. Alsof hij deze keer zijn geluid driedimensionaal en bontgekleurd heeft gemaakt."
Sasha Van der Speeten, De Standaard, p.27 (14.09.2006)

"'t Komt in orde" zong Raymond van het Groenewoud op Stijns debuutplaat 'Euphoric' in 'G. Daddy'. Vandaag lijken zijn woorden wel profetisch. Met Stijn is het namelijk meer dan in orde gekomen en getuige daarvan is 'The World Is Happy Now'. Op dit erg fijne plaatje verwent de Brusselse krullenbol ons alweer met electro-funk en aanverwante muziekjes en nodigt hij spontaan en ten dans. Van het zwoele 'HotSweaty' tot het van Prince afgeleide 'Peopleguns': allemaal zijn het deuntjes die in ons land zelden worden geproduceerd en allemaal klinken ze even aanstekelijk. Met Stijn heeft België eindelijk iemand gevonden die moeiteloos doorheen zwoele electro-tafereeltjes danst zonder daarbij saai of plat te worden. Niet altijd met de meest toegankelijke songs, maar altijd gezwind én aanstekelijk. En waren wij geen onverbeterlijke zwartkijkers geweest, we zouden er inderdaad behoorlijk vrolijk van worden."
Stijn Van Hove, Het Laatste Nieuws, p.56 (23.09.2006)

"Euphoric promoveerde hem twee jaar geleden van nobele onbekende tot 'Belgische Prince', maar met The World Is Happy Now bewijst Stijn dat hij meer dan één pijl op zijn boog heeft. Teksten à la Sexjunkie hebben plaats geruimd voor mijmeringen aan het strand, en naast blanke beats en zwarte funk horen we nu ook blazers, een piano en zelfs strijkers. The World Is Happy Now, wij ook, nu ú nog."
Wouter Van Driessche, Focus Knack, p.85 (06.09.2006)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
"Nu nog een musical" (07.09.2006)
Nieuwe cd van Stijn is zelfportret in klank (06.09.2006)