White Velvet

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):An Pierlé & White Velvet
Label(s):Helicopter Records
Label code:PIASB 170CD
Distributeur:PIAS Belgium
Releasedatum:08.05.2006
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):pop, Rock / Alternative, singersongwriter
Taal:Engels

Track-info

1.Jupiter
2.How does it feel
3.Good year
4.I love you
5.Not the end
6.Many roads
7.Tenderness
8.It's got to be me
9.Poor Danny
10.Snakesong
11.Mexico
12.Cold winter
13.Closing time

Perscommentaren

"Nadat ze op “Helium Sunset” een duidelijk statement maakte door het meisje-pianoconcept volledig overboord te gooien, gaat An Pierlé met haar derde album nog een stapje verder. An Pierlé bestaat inderdaad niet meer en ze schuift gelijk de groep, die haar sprookjesprentje zo mooi en accuraat helpt in te kleuren, meer op de voorgrond." (…) "Pierlé gebruikt haar stem nu ook efficiënter en vaker in de vorm van achtergrondstemmetjes. Ze zingt simpelweg beter." (…) "'An Pierlé & White Velvet' is een logische evolutie, maar overstijgt met zijn professionaliteit en klank alle verwachtingen.
Maïté Lê van, Rif Raf, p.8 (01.05.2006)

"Op hun nieuwe cd vallen vooral de kleurrijke arrangementen op, met veel ruimte voor strijkers, mellotrons, twangy gitaren en de wat barokke trompet van Jon Birdsong. Pierlé zingt beter dan ooit en toont zich afwisselend speels en ingetogen, verleidelijk en malicieus, dromerig en bijtend. Het prikkelendste nummer is ongetwijfeld het uit verontwaardiging geboren 'Not the End', waarin de zangeres als een volleerde Patti Smith de donkerste kantjes van de menselijke natuur exploreert. Maar ook 'Snakesong', Pierlés eigenzinnige lezing van de mythe van de zondeval, het broze 'Many Roads', het smachtende 'Cold Winter' en het aangrijpende 'Closing Time', een duet met Gisen, behoren tot de hoogtepunten van de plaat."
Dirk Steenhaut, De Morgen (10.05.2006)

"Het vorige album Helium Sunset wees voorzichtig naar een nakend meesterwerk. Wel, als dit het al niet is, dan toch bijna!" (…) "Ze balanceert graag tussen academisch verantwoorde muzikale composities en onbespoten, naïeve pop. Waar dat in het verleden wel eens te bedacht en gekunsteld klonk, waart er over heel dit album een grote 'naturel'." (…) "Complex klonk zelden zo toegankelijk. Voeg daar nog 'sereen', 'lief', 'dankbaar' en 'bloedmooi' aan toe, en de slotsom is eenvoudig: An Pierlé & White Velvet is een vloeibare plaat."
Eddy Hendrix, Focus Knack, p84 (10.05.2006)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'We willen onze relatie op het spel zetten voor onze muziek' (26.04.2006)
'Soms verdwaal ik in mijn eigen hoofd' (25.04.2006)