Shine

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Anton Walgrave
Label(s):No Circus
Label code:NOC017CD
Distributeur:PIAS Belgium
Releasedatum:04.04.2006
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):pop, singersongwriter
Taal:Engels

Track-info

1.Lost soul
2.Shine
3.In the midddle of something
4.Hey now
5.Let me love you again
6.Darling you're a fool
7.Say
8.Lover
9.Turn around and run
10.Fly
11.Let it rain
12.Come right in

Perscommentaren

"Walgrave lijkt op 'Shine' en de single 'Lost Soul' eindelijk zijn eigen stem te hebben gevonden. In samenspraak met producer Frank Vander linden bundelt hij twaalf zachte geurende liedjes samen in een vaas vol weemoed, al blijft de toon hoofdzakelijk optimistisch. Wie houdt van muziek met angels zou evenwel kunnen betogen dat Shine zowel tekstueel als muzikaal de risico's angstvallig mijdt. Kan kloppen, al staat daar tegenover dat de doorgetrokken simpliciteit even vaak vruchten afwerpt en dat het zuivere keelgeluid van de Brabander sommige flauwere songs vanzelf naar een hoger niveau tilt. Ook zonder dat duwtje van De parelvissers blijft Shine pal overeind als Anton Walgraves beste werk."
Kurt Blondeel, De Morgen (07.04.2006)

"Drie jaar geleden ondernam Anton Walgrave met Before The Dawn een verdienstelijke poging om zijn singer-songwriter-repertoire elektronisch op te smukken. Gek genoeg werd pas toen we hem solo aan het werk zagen duidelijk welke parels de cd bevatte. Een verstandige keuze dus om het nieuwe Shine puur natuur te houden en snel met hulp van een stel rasmuzikanten op te nemen. Als het even te braaf dreigt te worden, voert roerganger Frank Vander linden het rockgehalte op. Met de radiohit Lost Soul als gangmaker zou deze plaat wel eens voor de grote doorbraak kunnen zorgen."
Peter Van Dyck, Focus Knack (05.04.2006)

"'Shine' straalt zoals zijn titel suggereert en klinkt net door de eenvoudige, strakke productie van Frank Vander linden ambitieuzer dan ooit. De cd ademt een hervonden levenslust uit, zoekt het bewust breder dan de introverte, wat deprimerende singer-songwritersaanpak van generatiegenoten."
Tom Peeters, De Tijd (03.04.2006)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Pop - Leuvenaar Anton Walgrave breekt uit de troosteloze singer-songwriterhoek (14.04.2006)
'Ik ben een ordinaire exhibitionist' (12.04.2006)