Beats!

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Golden Green
Label(s):Oyster Records
Label code:OYS0018-2
Releasedatum:01.2000
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Scary
2.Incomplete
3.Behind the sun
4.A-bomb
5.Songs of Paul Weller
6.I'm a rock 'n' roll punk band
7.If that's ok with you, it's ok with me
8.No aloha
9.Is this pop?
10.Modbeats!
11.We smell adult
12.What a lovely day

Perscommentaren

Uit het Belgische pop- & rockarchief:
Rock Rally 1994, Deelnemer : Golden Green. Commentaar in Humo : "Golden Green kon bogen op een sterke sound, stevig aangespannen gitaren en twee goeie songs, maar de hese kostschooljongensstem van de zanger zette een domper op ons enthousiasme".
Rock Rally 1998. Deelnemer : Golden Green. Commentaar in Humo : "Golden Green is een vaste Rock Rally klant wiens enthousiasme ons blijft verbazen. ... "Songs of Paul Weller" is geen song, maar een niet altijd even handig bij elkaar geharkte collage van stukken songs van The Jam. Onder beleefd applaus af."
Rock Rally 2000. Geen Golden Green. Ze zijn eindelijk "binnen". Het figuurlijke jarenlange timmeren aan de weg heeft hen een podiumpje bijeengetimmerd bij het frisse Brusselse label Oyster Records (The Romans, Neeka ...), en in plaats van RR-preselecties kan er nu gereleased en gepromoot worden. Het weze Golden Green uiteraard gegund, maar toch blijven een aantal Rocky De Lentdecker's opmerkingen van hierboven nog gelden.
De aftrap van de cd is wel snel, hard en furieus : "Incomplete" is een patat van een single die véél meer verdiende dan de aandacht die hij gekregen heeft. "A-Bomb" een hauwitzer met hoog fragmentatiegehalte. "Scary" en "Behind The Sun" gezegend met goeie refreinen. En in "Songs of Paul Weller" blijkt wel degelijk een song te schuilen. Maar dan worden de goeie tracks schaarser ("No Aloha" en "This is Pop?", alhoewel dat niet veel aan het XTC-origineel toevoegt) en vervangen door iets wat inderdaad nog het meest lijkt op aaneengeplakte fragmenten uit het verzamelde werk van The Undertones, Jam, Buzzcocks en Joan Jett ... Net iets te veel wendingen en breaks en haltes om zijn doel niet voorbij te schieten.
De persmededeling ten tijde van "Incomplete" zei over de nakende plaat "tsal pataat in a bakkes zijn !!". Mijn neus staat nog recht, en mijn tanden staan er nog in, maar het dreunt wel na. Half geraakt, zeker.
In de pers :

- yh in Rif-Raf (B-fr) : " ... 12 grenades qui explosent comme si The Kinks se faisait téléscoper par Supergrass avant de finir aux pieds des Jam sous l'oeil vigilant des maîtres de cérémonie incontournables, The Presidents of the United States of America. Un premier examen de pilotage réussi ..."
- ml in Rif-Raf (B-Nl) : "... Golden Green heeft een verdienstelijke plaat afgeleverd die de mosterd haalt bij The Buzzcocks en The Jam. Spijtig dat de plaat op geen enkel moment zelfs maar dreigt uit die voetsporen te treden".
- bh in ?? : "Origineel klinkt de punky pop van Golden Green geenszins, maar dat mag ons feestelijk aan de reet roesten. Want de heren Green weten hoorbaar hoe ze een catchy - niet zelden met fijne samenzang verrijkte - popsong in elkaar moeten draaien. Hip zullen ze wegens het verkiezen van rücksichtslose fun boven het cultiveren van kunstzinnige notenneukerij wel nooit worden, maar who cares? This is, namelijk, pop. Nu de zomer nog."

(Auteur: Dirk Houbrechts)