A song about a girls

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Zita Swoon
Label(s):Chikaree Records
Label code:31430
Distributeur:Bang! Music
Releasedatum:15.10.2004
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):pop
Taal:Engels, Frans

Track-info

1.Me & Josie on a saturday night
2.Intrigue
3.Hey you, watshadoing?
4.Selfish girl
5.De quoi a besoin l'amour?
6.Sad water
7.Clair obscure
8.Josiesomething
9.Thinking about you all the time
10.100
11.Individu animal
12.Remember to withhold

Perscommentaren

Focus Knack :****
"A Song About A Girls - de titel straalt evenveel naïviteit uit als de inhoud - is een pretentieloos, ontwapenend album, waarin onbevangen schoonheid centraal staat.(...) Het opvallendste is De Quoi A Besoin L'Amour? , een duet met Stef in de glansrol Gainsbourg en Axelle Red als het erotiserende blaagje Bardot. Heerlijke plaat."
(Eddy Hendrix, Focus Knack, 13-10-2004, p.85)

De Morgen :****
"Wel valt op dat A Song about a Girls zowat het openhartigste is wat Carlens ooit aan de buitenwereld heeft prijsgegeven.(...) De cd is overwegend akoestisch, klinkt relaxed en uitgepuurd en de nummers maken een positieve, opgewekte indruk, al wordt die door de teksten soms tegengesproken.(...) Weerhaakjes vind je enkel nog in de jazzy afsluiter en zwartgallige 'Sad Water', met als ingrediënten: een hoekige bluesgitaar, een doodgraverstuba en strijkers als traag omslaande golven. Een rijke plaat, waar je niet gauw op uitgeluisterd raakt."
(Dirk Steenhaut, De Morgen, 15-10-2004, p.22)

Humo :
"(...)nu staan op de plaat twaalf mooie (rock-)luisterliedjes: melodieus, zacht, fragiel, kwetsbaar en van een bedrieglijke eenvoud. De warme, soms wat lijzige stem van Carlens is ervoor gemaakt. En is het omdat de taal zich daar beter toe leent dan het doorgaans clichématige rock-Engels dat we van Belgische artiesten gewend zijn, maar het meest op zijn gemak en het meest direct is Carlens in het handvol Franse chansons op de plaat."
(cp, Humo, 16-10-2004)

De Tijd :
" 'Hey You Whatshadoing', een song over een onderweg verloren geliefde is een kruising tussen Moondog Jr. anno 1995 en dEUS anno 2000: poppy melodie, vertederende zangpartij, sobere, maar gelaagde instrumentatie, die zoals ook elders op de plaat sluimert en prikkelt. (...)'Sad Water' (Engelse titel, Franse tekst) klinkt nog beter: monotoon gezongen, sobere inzet, maar door de systematische toevoeging van strijkers en blazers een hogere vorm van melancholie verkennend, die evenwel nergens verstikkend is. Elders valt de percussie van Kobe Proesmans en Aarich Jespers op: ze jongleren met conga's, koebellen, hihats en sushi rolls (!) alsof het hun lust en hun leven is. Maar een circus wordt het nooit: daarvoor houdt Carlens de productietouwtjes te strak in handen. En maar goed ook, want homogener klonk zijn nochtans erg bonte gezelschap nooit."
(Marc Ruyters, De Tijd, 15-10-2004, p.15)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
La Belgique, 12 points! (24.12.2004)
Nieuwe Zita Swoon-cd bevat meer Stef Kamil Carlens (05.10.2004)