Water with a smile

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Gilbert Isbin
Label(s):Jazz'Halo
Label code:TS023
Releasedatum:04.10.2004
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Jazz
Taal:Instrumentaal

Track-info

1.Picking a flower
2.Suite for dark shades
3.Snake talk
4.Simple pleasure
5.That voice of mine
6.Chestnut bird
7.Stories
8.Letters
9.The ladybird song
10.Virago
11.Water with a smile
12.Walking on stones

Perscommentaren

Gonzo Circus:
“De hoofdrol wordt echter door stemkunstenares Lea van Loo ingenomen, die met haar warme funky stem de reeds behoorlijk indrukwekkende muzikale exploten van het resterende trio naar een hoger niveau tilt. Met een beetje geluk krijgt deze plaat wat radio-airplay, want het zou zonde zijn als deze cd slechts in beperkte elitaire jazzkringen zou aanslaan. Geen oeverloos geëxperimenteer en geen richtingloos geïmproviseer maar goed afgewerkte nummers met een snuifje latin en bossanova voor de variatie.”
(Patrick Bruneel, Gonzo Circus, 10-2004)

De Morgen:
"Lea Van Loo bewijst op deze bijzonder gevarieerde CD haar onmiskenbaar zangtalent en haar gevoel voor improvisatie en timing. Niet alleen in jazzy tunes ('Snake Talk'), folkgetinte nummers ('The Ladybird Song' of een flamencosong als 'Suite For Dark Shades', maar ook in Indiase ritmes (de titelsong) en zelfs in het behoorlijk groovende 'Simple Pleasure' voelt zij zich thuis."
(Jempi Samyn, De Morgen, 03-11-2004)

Kwadratuur.be:
"Gilbert Isbin Group brengt een prachtige stijlenmix die nauwelijks natuurlijker kan overkomen. Alle stijlen hebben op elk nummer een rechtmatig doel worden samen versmolten tot een homogeen geheel dat bruist van de muzikale superioriteit. Zowel deze artiestengroep als het album dat ze hebben voortgebracht verdienen een prominent plaatsje in het uitstalraam van Belgische muziek."
(Jan Lepoutre, Kwadratuur.be, 17-11-2004)