Let's burn down the cornfield

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):The Seatsniffers
Label(s):Sonic Rendezvous
Label code:SRV 016
Releasedatum:04.2004
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):bluesrock
Taal:Engels

Track-info

1.Make Like a Rocket and Fly
2.Gimme Gimme
3.Let's Burn down the cornfield
4.I Want to Know
5.Crush
6.We're Gonna Rock
7.Give Me Some Sugar
8.It'll Never Come to Light
9.She's Allright with Me
10.Sticks and Stones
11.I Want Some More
12.Depression's got me again
13.You Got it All Mixed Up
14.Get High

Perscommentaren

OOR :
"Europa's beste rootsrockband weer terug aan het front(...) Het Antwerpse viertal jaagt als vanouds brokjes rock & roll, rockabilly, blues, country, bluegrass, r&b en meer van dat lekkers met veel enthousiasme door de blender. Het procédé is bekend, de opwinding telkens weer fris.(...)Topplaat!"
(Marcel Haerkens, OOR, 15-05-2004, p.63)

RifRaf :
"De perfecte gitaarsound, een scheurende sax, een met brillantine geoliede ritmesectie en weer heel wat eigen nummers die klinken alsof ze uit een goed bewaard archief opgediept werden, het is er helemaal. En dan die vintagesound!(...)Vergeet de opgepepte reünietoer van The Stray Cats, we hebben hier bij ons the real stuff!"
(gtb, RifRaf, juni 2004, p.51)

Humo :
"Walter Broes - een liedjesschrijver waar ze tot in de States jaloers op mogen zijn - heeft opnieuw een aantal meer dan behoorlijke blues-, country- en rockabillynummers uit de drassige Schelde-delta gevist, en zijn groepje heeft ze met buizenversterkers, bandecho en eerlijk werkmanszweet aan het opnameapparaat toevertrouwd. ‘Let’s Burn Down the Cornfield’ bevestigt wat we al lang wisten: The Seatsniffers zijn nog steeds een topgroep in hun genre."
(mdj, Humo, 19-06-2004)