Victory

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Daan
Label(s):Tracks
Label code:Tracks 014
Releasedatum:26.04.2004
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):pop
Taal:Engels

Track-info

1.Victory
2.Lie
3.Eternity
4.Galaxy
5.Addicted
6.Housewife
7.Renegade
8.Dream
9.Gabriel
10.Neverland

Perscommentaren

Knack :
"Grote Meneer. Hoe hij Bee Gees en Armand Van Helden samenbrengt in Lie , in Addicted een betere Prince anno 2004 neerzet dan Prince zelf, in Dream de evenknie is van Zoot Woman en met de machtige instrumental Housewife de vloer aanveegt met andere dansvloerklassiekers. Daan doet niet mee aan de retro-elektrorage, waarvan de pastiche gimmicks ons de oren uitkomen. Hij imiteert niet, hij is originele cru, en zijn muziek is even onvoorspelbaar variërend als zijn uiterlijk. Eén constante: geheide kwaliteit. Als uitermate internationale plaat, is Victory een zege op alle fronten."
(Eddy Hendrix, Knack, 21-04-2004)

RifRaf :
"Daan ontbindt zijn duivels. De tien tracks op 'Victory' lijken filmisch gekozen soundtracks te zijn, gekoppeld aan de triomftocht (opener en eerste single 'Victory' kent u wellicht al wel) en neergang van het individu (...)'Victory' is geen donderslag bij heldere hemel, geen wake-up call to music, maar wel een zeer degelijke cd van deze eenzaat geworden."
(ow, RifRaf, juni 2004, p.50)

De Standaard :
"Met liedjes als de prettig naïeve single ,,Victory'', de funky synthpop van ,,Lie'' of ,,Galaxy'' en ,,Eternity'' -- dat met zijn hoge stemmetjes aan de Bee Gees en Fine Young Cannibals doet denken -- knipoogt de eerste helft van de plaat naar de dansvloer en de radio. De jaren tachtig zijn nooit ver weg." (...) Weinig mensen slagen erin om van hun voornaam hun handelsmerk te maken, maar Daan is goed op weg. Mooie verpakking, overigens."
(FVO, De Standaard, 24-04-2004)