Surfing Sufi

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Ballroomquartet
Label(s):BQ Records
Label code:BQ 2004 003
Releasedatum:19.04.2004
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):hedendaagse folk

Track-info

1.Thera Mina
2.(B)eat this!
3.Doppelganger
4.The return of the Gyronef in Suburban London
5.Lydic Train
6.Escape from Perk
7.A Night in Venice
8.Lucinda
9.Mighty Mouse
10.Exit
11.Jan mijne man (Ballroom remix)
12.Surfing Sufi

Perscommentaren

Knack :
"Ballroomquartet staat voor instrumentale folk die dankzij de open blik, samples en geluidseffecten hedendaags en onderhoudend klinkt. Nu en dan een vettige rockgitaar, een sfeer van Pink Floyd, en bluesman P. Van Sant (The Boxcars) pleegt een stukje spoken word . Heel naturel, sprankelend debuut."
(Peter Van Dyck, Knack, 14-04-2004)

De Morgen :
"De nieuwe Vlaamse folkoogst is goed gearriveerd. Op de debuut-cd Surfing Sufi klinkt de Brabantse formatie Ballroomquartet speels en inventief."
(Kurt Blondeel, De Morgen, 08-04-2004)

RifRaf :
"'Doppelganger' is een meer dan zeven minuten lange psychedelische trip met sterk filmische inslag gevolgd door een broos intermezzo op mandoline. Een compleet contrast maar perfect aanneembaar in deze wondere constellatie boordevol universele vibraties. Andere hoogtepunten zijn 'Escape from Perk'(een ware draaikolk van folk, blues, jazz en rock met P. Van Sant als gastvocalist), het groezelige 'A night in Venice' boordevol elektronische effecten en de in akoestische blues gedrenkte titeltrack.(...)mocht Moby in Vlaanderen geboren zijn, dan speelde hij nu bij deze groep."
(gtb, RifRaf, juni 2004, p.50)