2002 - 2003

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Rudy Trouvé Sextet
Label(s):Heavenhotel
Label code:HH0401
Distributeur:Lowlands
Releasedatum:16.02.2004
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels, Frans

Track-info

1.Stopped smoking
2.Box is yr friend
3.Hahaha
4.Thirtysix
5.Alien
6.Opportunity
7.Heavy Metal
8.Hit
9.1973
10.Tu sais?
11.Close yr eyes
12.Goodbye
13.I wanna be yr beach
14.Day breaks
15.Done

Perscommentaren

Knack :
"Een plaat waarop Rudy Trouvé van de eerste tot de laatste noot alert is (...) Het album is groots in zijn kleinheid. Weemoed wordt in uitgebalanceerde en sfeervolle arrangementen gevat, terwijl I Wanna Be Yr Beach The Stooges met New Order verzoent. Poreuze schoonheid."
(Peter Van Dyck, Knack, 18-02-2004, p.85)

De Morgen :
"Een intimistische popplaat die niettemin tot heupwiegen uitnodigt en dankzij de frivole melodicamotiefjes en luchtige dameskoortjes zelfs verrassend zomers aandoet. (...) Erg sterk is ook het ingetogen 'I Wanna Be Yr. Beach', waarin klassiekers van The Stooges en New Order door elkaar worden gevlochten op een manier die herinnert aan die van 2 Many DJ's. Rudy Trouvé zingt op zijn smaakvol verpakte nieuwe cd beter dan ooit. En ook al goochelt hij met invloeden die variëren van The Feelies tot The Fall en van Serge Gainsbourg tot Belle & Sebastian, hij doet er altijd iets persoonlijks mee."
(Dirk Steenhaut, De Morgen, 03-03-2004)

OOR :
"(...) dit keer ook een opvallend frisse, relaxte, soms zelf dansbare en redelijk poppy plaat op.(...) Er is wel een groot verschil met ander (solo)werk van Trouvé. De songs zijn vaak wel af, redelijk gemixt en, als ze niet akoestisch en laidback à la Chet Baker zijn, een aantal keren opvallend dynamisch, vlot, huppelend en bijna vrolijk. Hoogtepunt vormt een geheel uitgeklede slo-fi-versie van twee naadloos in elkaar verweven popklassiekers, 'I wanna be your dog' and 'Blue Monday'. Je gelooft je oren niet."
(Willem Jongeneelen, OOR, 21-02-2004)

Gonzo :
"Superplaat, en dan zwijgen we nog over de hoes."
(Stijn Buyst, Gonzo Circus, p.91, april 2004)