In de fik

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Flip Kowlier
Label(s):Petrol (label)
Label code:783031
Distributeur:EMI Music Belgium
Releasedatum:08.03.2004
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):nederlandstalige pop
Taal:Nederlands

Track-info

1.Vannacht
2.Bjistje in min uoft
3.In de fik
4.Over mie (te geroaken)
5.Angelo & Angelique
6.Nonkel Dirk
7.Bom bin
8.Tristig feit
9.Miss België
10.Geef mie een glas
11.Smetvrjis

Perscommentaren

Knack :
"Een zonovergoten warme plaat, in een organische, akoestische klank ingebed. (...) Het album besteedt veel aandacht aan harmonieën en is rijk aan muziekjes. Kowlier speelt kosmopolitische folk die zowel uit americana als uit reggae input krijgt."
(Peter Van Dyck, Knack, 03-03-2004)

Het Belang Van Limburg :
"Beetje doorluisteren dus en dan ontdek je al gauw de muzikale eenvoud (lees: pracht) van de door en door échte songs die Flip Kowlier maakt. Persoonlijk, teder (Bjistje in min uoft), grappig (In de fik) en kritisch (Bom Bin, reggae die zonder problemen met Doe Maar kan concurreren)."
(Het Belang Van Limburg, 13-03-2004)

De Tijd :
"Een kleine, fijne plaat over 'de' grote mensen"
(Tom Peeters, De Tijd, 05-03-2004)

Humo :
"Denk bij Kowlier dus eerder aan vakgenoten als Jacques Brel, Ray Davies van The Kinks (Kowliers stemtimbre lijkt soms zelfs op dat van Davies) of Randy Newman. Ja, wij schuwen de grote namen niet als het over ’In de fik’ gaat. (...) Op 'In de fik' beitelen pop, rock, country, Americana, singer/songwriter en reggae over elkaar heen. De ene keer vrolijk - ook als de tekst dat niet is, de andere keer intiemer. Nooit geforceerd, altijd naturel. Uitmuntend plaatje, heet dat dan."
(Charlie Poel, Humo, 13-03-2004)

de Standaard :
"Wat hij inboet aan spontaneïteit wint hij aan muzikale diepgang en thematische rijpheid. En onderhuids is die ironische knipoog van de underdog intact gebleven. Die staat garant voor nog veel moois."
(vpb, De Standaard, 06-03-2004)

RifRaf :
"Flip Kowlier is een blijver, daar zijn we van overtuigd nu we 's mans tweede solo-album achter de kiezen hebben. (...) Wie songs als 'Vannacht' (een baspartij die van Sonic Youth kon zijn), 'Bjiste in Min Uoft' (met Geike Arnaert op zang), 'Miss België' (melig maar gezellig), 'Bombin' (Doe Maar-reggae) en 'In de Fik' kan voorleggen, mag zich een uitstekend songschrijver noemen."
(Bram Vermeersch, RifRaf, 01-03-2004)