Black Europa

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Mauro Pawlowski and The Grooms
Label(s):Future Archive Networks
Label code:04
Distributeur:PIAS Belgium
Releasedatum:02.02.2004
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):hardrock / metal / hardcore
Taal:Engels

Track-info

1.Black Europa
2.Driving to the fire
3.Make it complicated
4.Doing something right
5.Fear life
6.All over me
7.Terrorist flower
8.Corruption
9.Trip to beg
10.The unreachable
11.Tired of being young

Perscommentaren

Knack :
"Black Europa is een hallucinant rockslagveld, een oorlogszuchtig traktaat waarin gitaren als fragmentatiebommen de omgeving aan flarden schieten. En toch ook zo funky! Mauro in bloedvorm, angstaanjagend straf."
(Eddy Hendrix, Knack, 28-01-2004)

De Morgen :
"Black Europa is Mauro op z'n best. Absurde, door lust en passie aangedreven teksten, uitdagende muziek die koppig weigert compromissen te sluiten en bovendien buitengewoon sexy klinkt. Kortom: een intrigerende plaat die als een mier in je oor kruipt en ter plekke besluit daar ook een nestje te bouwen. Of zoals Mauro zelf zegt in 'Trip To Beg': A hooray for myself."
(Bart Steenhaut, De Morgen, 11-02-2004, p.24)

RifRaf :
"Een lading ongepolijste gitaren waar we even niet goed van waren." (...) "Black Europa is niet alleen een rijzige seksgodin, het is tevens een continent waarvoor wij aanstonds een visum zullen aanvragen."
(Sasha Van der Speeten, RifRaf, 30-01-2004, p.13)

Humo :
"Bij elke beluistering van Black Europa hoorden wij tot nog toe een andere plaat, en wij geloven rotsvast dat dat over pakweg vijf jaar nog zo zal zijn. Horen is bezwijken."
(Jurgen Beckers, Humo, 03-02-2004, p.180)

OOR :
"Mauro daalde ongetwijfeld af in zijn meest duistere shuilkelders om er door het vuur te rijden, op foute madammen klaar te komen en de God van de donder op te roepen. (...) Gitaren als vuurpeletons, drums als kanonschoten en Mauro gillend als een levend speenvarken aan het spit. Barkmarket meets nine inch nails en nog zo wat.(...)Black Europe is uiteraard niet de commerciƫle hit die Mauro ook nog altijd in zijn vingers heeft. Het is wel zijn artistieke hoogtepunt in een steeds breder wordend oeuvre."
(Willem Jongeneelen, OOR, 21-02-2004)

RifRaf :
"'Black Europa' is niet alleen een rijzige seksgodin, het is tevens een continent waarvoor wij aanstonds een visum zullen aanvragen. Oahw!"
(Sasha Van der Speeten, RifRaf, februari 2004)