M for means and L for love

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Mintzkov Luna
Label(s):EMI Music Belgium
Label code:724 359
Releasedatum:22.09.2003
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Act real cool
2.I do
3.United something
4.Cargo
5.Saints have no heart
6.In every crowd
7.All at once
8.Mimosa
9.I take notes
10.I panic
11.Sleep until noon

Perscommentaren

De Morgen:
"Mintzkov Luna maakt heldere, toegankelijke popmuziek, waarin catchy melodie├źn centraal staan, maar waar ook regelmatig stoorzendertjes in verstopt zitten. Luister maar eens naar dat dissonante motiefje in 'United Something', de discobeat in 'All at Once' of de vervormde stemmen in het claustrofobische 'I Panic'. De ritmen zijn vaak springerig en stuiterend, de gitaren twijfelen voortdurend tussen strelen en beuken, de keyboards suggereren een eighties-randje, maar het karakteristieke stemtimbre van zanger-gitarist Philip Bosschaerts bezorgt de nummers steevast iets weemoedigs. Ons oordeel: M For means and L For Love staat vol gelaagde, veelkleurige songs die ingenieus in elkaar zitten. De mysterieuze knip- en plakteksten van Bosschaerts hebben een geheel eigen flow en in het fraaie 'In Every Crowd' ontpopt bassiste-achtergrondzangeres Lies Lorquet zich zowaar als de Kim Deal van de lage landen. 'I Do' (met Simon Lenski op cello), 'Sleep Until Noon' en 'I Take Notes' zijn rustige maar onderhuids spannende liedjes die zich in je hoofd nestelen, maar met 'Cargo' en het tintelende 'Act Real Cool' bewijst het kwartet dat het ook stevig kan rocken. Een vastberaden debuut als dat van Mintzkov Luna is voor iedere radiomaker een verrijking." (Dirk Steenhaut, De Morgen, 19-09-03, p. 38)

Humo:
"De nieuwe single heet 'Mimosa', en als The Pixies dan toch halsstarrig weigeren opnieuw samen te komen, dan krijgen onze jonge luisteraars hier en mooi beeld van waarom dat zo verdomd jammer is' ... Mooie hoes ook, prachtig logo. De jury sluit af: 'M for Means and L for Love' is een debuut waaraan Mintzkov Luna over tien jaar, nadat hun zevende plaat een Grammy en hun soundtrack bij de nieuwe film van Barman een oscar heeft gewonnen, dobberend in een zwembad vol champagne met trots zal kunnen terugdenken." (Humo, 30-09-03)

Het Nieuwsblad:
"Je hebt er een paar beluisteringen voor nodig. Om er over heen te geraken dat het stemmetje iets te veel dat snerende geluid van Tom Barman benadert, dat Mintzkov Luna een Vlaamse groep is die gegroeid lijkt uit een te vondeling gelegde dEUS-song. Maar als dat gebeurd is, zit je tevens met het besef dat de winnaar van de Rock Rally editie 2000 gewoon ook sterke nummers kan schrijven. Mooi debuut." (Het Nieuwsblad, 31-10-03)

Oor :
"Dit album bevat al zeker vier Belgische klassiekers in spe" (...) "Vrolijk zijn de subtiele teksten over vervreemding, weggaan en reizen niet, gepast en sfeervol is het spel wel. We kunnen het ook niet helpen : opnieuw een miraculeus sterk debuut uit Vlaanderen."
(Willem Jongelen, Oor, 10-01-2004, p.55)