Sound plaza

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Defoort-Turner-Thys-Black
Label(s):De Werf
Label code:WERF037
Releasedatum:01.11.2002
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Jazz
Taal:Instrumentaal

Info

Dit is de 10de cd in de reeks "The Finest of Belgian Jazz" uitgegeven bij De Werf. Samen met Mark Turner (sax), Nic Thys (bas) en Jim Black (drums) brengt hij zowel eigen werk als gezamelijke composities.

Track-info

1.Blues is on the way - 1
2.Sound plaza
3.Es war einmal
4.Subconsciouslee
5.Floating
6.Blues is on the way - 2
7.Solo Jim
8.Tranen

Perscommentaren

**** JAZZMAN 12/2002: "Kris Defoort...symbolisant l'esprit d'ouverture des Jazzmen de son pays et leur sens de l'aventure. ... Des tentatives, parfois brouillonnes, parfois intrigantes, toujours originales, qui forment un bel exemple de ce que les Jazzmen d'aujourd'hui sont capables, toutes frontières abolies, d'inventer. (Vincent Bessières)

*** KNACK 27/11/2002: "geen voor de hand liggend project, maar wel een waardig sluitstuk van de reeks The Finest in Belgian Jazz" (Bart Cornand)

DE STANDAARD 9/11/2002: "Het typeert een beetje de werkwijze van Defoort. Overal, soms en passant, pikt hij materiaal op. Bij het musiceren gaat het hem evengoed om klanken en de vermenging ervan dan om politiek correcte akkoordenschema's. Defoort werkt ook hier als een colorist, hij creëert ruimte en duikt graag samen met zijn musici in dat onbekende gat. Dat levert wondermooie mysterieuze passages op, waarin naast stiltes ook onverwachte kleuren en sounds een grote rol spelen. Maar stevige, op forse ritmes gebouwde stukken zoals ,,Sound plaza'' schuwt hij evenmin. Hij wisselt een heel persoonlijke lyriek af met hedendaagse grooves." (Karel Van Keymeulen)

DE MORGEN 4/11/2002: "De kwaliteit lag constant hoog en het nummer tien ('Sound Plaza') mag zeker een orgelpunt genoemd worden. ... Een groot kwartet." (Didier Wijnants)

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Het is een grote reis die ik maak (23.02.2005)
Defoort-Turner-Thys-Black (27.11.2002)
Documenten:The Finest in Belgian Jazz (boek)