Calypso

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Sven Van Hees
Label(s):Life Enhancing Audio
Label code:541416500819
Releasedatum:17.06.2002
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):electronica
Taal:Engels

Info

In 1999 schotelde Sven Van Hees -aka Ramon Serrano- ons zijn debuut GEMINI voor. Een album dat al snel de stempel klassieker meekreeg en voor een zwoele lounge-zomer zorgde. Van Hees sprak in die tijd over kosmische lovegrooves die je deden dromen van nagelwitte stranden en wuivende palmbomen. Een muzikaal droombeeld dat mee ondersteund werd door de exotisch getinte hoes. In datzelfde jaar werd de top-dj bekroond met een nominatie op de Zamu Music Awards en ondertussen verkocht het album meer dan 30.000 stuks en vonden tracks hun weg naar zo’n 102 compilaties..
Na enkele jaren met juridische hindernissen, ligt nu de opvolger CALYPSO in de winkel. Voor GEMINI trok Van Hees naar Spanje en Portugal. Nu was San Francisco de inspiratiebron. Het zuiderse karakter van de muziek blijft overeind en krijgt gezelschap van grootstadsjazz en vooral funky toetsen.

Track-info

"GEMINI was een productioneel hoogstandje, een staaltje van grote samplekunst, maar ook vrij clean. Aan opvolger CALYPSO kleeft nog wat modder en dat maakt deze plaat eigenlijk nog interessanter. Van Hees blijft zijn klanken vooral opdiepen uit jaren ’70-fusionplaten, maar de fond is deze keer veeleer funky. …de muziek van Van Hees is zoals die van Nitin Sawhney: van een clichés omzeilend exotisme."
Peter Van Dyck, Focus Knack.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Jazz op de draaitafels (23.07.2003)
Van Hees in zee met live-muzikanten (18.02.2003)