Miscellaneous

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Camden
Label(s):Mercury, Universal Music Belgium
Label code:014 872-2
Releasedatum:10.2001
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Track-info

1.Hey man
2.Black paper black ink
3.Hate is a beer
4.Candybar smile
5.I'll never
6.Meeting failures
7.Cold turkey
8.Mr HSP
9.Snapshot
10.That's just me
11.Little pefect murder
12.Black Paper Black Ink (Enhanced version)

Perscommentaren

"Op Miscellaneous sorteert Camden veel effect met weinig middelen en dat kan alleen maar omdat de meeste liedjes van hoog niveau zijn. De single 'Black Paper, Black Ink' is radiovriendelijk en pittig, 'Snapshot', versierd met een huppelend Hammond-orgeltje, en 'That's Just Me' zijn okselfrisse popnummers, 'Little Perfect Murder' is de sobere pianoversie van een oude Ashbury Faith-song en met 'Cold Turkey' slaagt Peleman er zelfs in een John Lennon-klassieker op een geloofwaardige manier nieuw leven in te blazen. Maar het mooist van al is 'Candybar Smile', een liedje dat uit de vijver is gevist waar ook eels vrolijk rondzwemt"
Dirk Steenhaut, De Morgen, 12.10.2001, p.28

"Axl Peleman heeft de schreeuw van Ashbury Faith ingeruild voor een eerlijk statement, waarin zijn diepdonkere stem beter dan ooit tot zijn recht komt. Zijn soloproject Camden staat voor pakkende, semi-akoestische songs, die gloedvol werden vastgelegd met hier en daar een grommend orgel en een feeƫrieke mellotron. Dit is sfeervolle en inventieve popmuziek zoals we die ook kennen van eels, Sparklehorse, Grandaddy en Sting." (...) "Er staan aardig wat pareltjes op deze stille, bescheiden plaat" (****)
Focus Knack, 24.10.2001, p.78

"Miscellaneous is een blik op de ziel van Peleman. In tegenstelling tot wat de titel laat uitschijnen, is de plaat niet veelzijdig. Miscellaneous vertoont zelfs duidelijke muzikale patronen. De cd klinkt akoestisch, poppy en intiem. En dat lijkt de juiste sfeer voor dit project." (...) "Eigenlijk probeert de Antwerpenaar ons met Miscellaneous voortdurend op het verkeerde been te zetten. Zo zitten de meeste popharmonieƫn niet in het refrein, waar je ze nochtans verwacht, en zijn tekst en muziek soms bijzonder tegenstrijdig. Precies daarom heb je heel wat luisterbeurten nodig vooraleer je met zekerheid kunt zeggen dat Peleman een mooie plaat heeft gemaakt."
(kdp), De Standaard, 31.10.2001

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Spelen alsof elke noot de laatste kan zijn (07.11.2001)