Put us in tune

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Thou
Label(s):PIAS Belgium
Label code:PIASB031CD
Releasedatum:03.07.2000
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Kids do ride
2.Weak lady
3.Perverts
4.Soon daladies
5.Amuse
6.C'est moi
7.Plasticine
8.Panic breaks
9.Up to me
10.Calling me
11.London
12.Cool
13.Colour the sun
14.Okeh
15.Before we get lovers

Perscommentaren

Uit het Belgische pop- & rockarchief:
Albums die groeien, je langzaam overhalen, binnenhalen, overtuigen, aan je zuigen : Put us in Tune is er beslist een. Quicksand love.
Bij vrijwel elke luisterbeurt is het een andere track die in het oor springt. Variërend van heerlijk akoestisch tot Cardigans-achtige rock, van indiepop tot Nine Inch Nails achtige donkere soundscapes, van triphop tot This Mortal Coil. Er werd bijzonder knap omgesprongen met klankkleuren allerhande, en bovendien zijn er drie zangers aan het werk die songs dragen (Bart met Nemo-achtige stem, Bart met kopstemmetje, Does de Wolf met onschuldig meisjesstemmetje). Thou is niet voor een gat te vangen, en dat is meteen haar sterkte en zwakte.
"Hurry, hurry hit me, hurry won't you hit me", het is de aanstekelijkse zanglijn op de cd, en niet toevallig komt het uit "Weak Lady", de single die samen met de plaat werd uitgebracht. Andere sterke momenten zijn te vinden op "soon daladies", de scheurrock van "c'est moi", de bedrieglijke simpelheid van "calling me", de wegdroommelodie van "calling me", of de Mauro-ballade "before we get lovers".
De financiële perikelen, het noodgedwongen leuren met de afgewerkte plaat om er een uitgever voor te vinden .. en dit ondanks credentials als het producerswerk van PJ Harvey vertrouweling John Parish en het gebruik van de Portishead-studio in Bristol ... worden vrij ongebegrijpelijk als je het puike resultaat in handen houdt. "Put Us in Tune" is immers een grote sprong voorwaarts van een groep die al interessant wàs ...
(Auteur: Dirk Houbrechts)

De Morgen :
"Put Us In Tune van Thou is niet een van de beste Belgische platen van de eerste jaarhelft, het is een van de beste tout court. ... De muziek varieert van verwoestende rock tot een torchsong, met vele verschillende tussenhaltes."

Surf-Inn :
"Zoals de titel het al lichtjes doet vermoeden, de nieuwste cd van Thou verorber je best vóór het krieken van de dag. Bij voorkeur tijdens een zwoele zomeravond met een pastis of een bacardi-cola voor het grijpen. 'Put Us In Tune' incarneert immers klankkleuren die zich best karakteriseren als droog, ruw, warm en wijds."