The hum

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Anton Walgrave
Label(s):EMI Music Belgium
Label code:525 300
Releasedatum:03.2000
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):pop
Taal:Engels

Track-info

1.Dust
2.Embraced You
3.Lullaby
4.Ready to Go
5.The Real Thing
6.Show Me
7.My Daily Bread
8.Smile
9.Paralysed
10.It's Over
11.Between Love And Pain
12.When did we fall?

Perscommentaren

- Kurt Blondeel in De Morgen : "Muzikaal nestelt The Hum zich ergens tussen de ingetogen pracht van Ben Christophers en de brede uithalen van Live, al vallen ook brokjes latin, folk en progressieve rock te rapen ... Een wondermooie plaat".
- 6 Bears : "Premier album solo .. "The Hum" à tout d'une carte de visite réussie. S'inspirant d'une ambiance très seventies, l'auteur nous propose des titres plutôt sages qui nous font parfois penser aux Beatles, aux Stones ou encore aux Led Zeppelin, la magie et la force en moins."
- Tom Peeters in Teek : "Geef dit plaatje toch maar wat tijd om open te bloeien, want al vond je de eerste single "Embraced You", nogal gewoontjes, van de elf andere zijn er minstens vijf bijzonder fraai ... een voorproefje ook van wat mogelijk nog komen kan".
- mvs in Humo : "Anton is veelzijdig : "The Hum" bevat pop, rock, blues, soul, jazz, funk, zelfs folk, en dat kan een probleem zijn in een tijdvak waarin vooral de radio elke muziekstijl in z'n eigen enge hokje wil brengen. ... Anton is vooral goed in het blijven verrassen van de luisteraar, maar die sterkte is ook zijn zwakte : in sommige nummers zijn té veel goede ideeën versmolten tot een cocktail die meer vermoeit dan imponeert".
- D.F. in Stage : "Wanneer het rockgevoel even de kop opsteekt in "Ready to go" en "The Real Thing" treedt er wel eens een krak in de spanningsboog op, maar bescheiden met heel wat seventies-invloeden en psychedelica doordrenkte juweeltjes als "Show me" (wat een refrein!) ... brengen pas het echte talent van Walgrave naar boven. The Hum is een debuut waarmee rekening moet gehouden worden."
- Dirk Steenhaut in Metro : "Groeit Belgisch poptalent dan toch aan de bomen? ... Referenties? Een gespierde R.E.M., een mannelijke Suzanne Vega, of een glamrockversie van Nick Drake".