Hooked

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):El Fish
Label(s):Rana
Label code:42765
Distributeur:HKM Records
Releasedatum:1999
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):blues, Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Visit Dr. Boogie (Alternative version)
2.People in traffic (Alternative version)
3.55th Street boogie (Live)
4.Copydog (Alternative Live Version)
5.Hangin' over (Live)
6.Shake 'm (Live)
7.Why do you treat me so mean? (Live)
8.Look at the children run (Live)
9.Little boogiemachine (Unplugged)
10.Sweet blood call (Live)
11.Mighty long time (Live)

Perscommentaren

Uit het Belgische pop- & rockarchief:
Normaal zouden wij hier zeggen : deze verzameling alternatieve versies, live-opnames en rariteiten is typisch iets voor de die-hard El Fish fans, ware het niet dat de kwaliteit dermate meevalt dat de mogelijkheid reëel is dat u zo'n die-hard fan wordt nà het beluisteren van "Hooked". Aan u dus de keuze.
Wat u krijgt is elf songs avontuurlijke blues, in sterk verschillende opnamekwaliteiten (variërend van de doffe sound op Pukkelpop, de bijna-studio kwaliteit van de Bassta-studio van de VRT, tot kleine blues-clubs en zelfs een optreden met één microfoon op een rijdende Nederlandse trein) en sterk verschillende sferen (van kabbelende chill-out blues als begeleidingsgroep van Willie Foster of Bob Pearce tot opgefokte bluesrock met Jean-Marie Aerts op het Pukkelpoppodium, van Canned Heat-achtige roadblues tot gewone jumpboogie).
Het knapst vonden wij de dreiging op "Look at the children run", de wildheid van "Shake'm" en het zenuwachtige geschuifel op "People in Traffic". Zeker ook bonus-track "Mighty Long Time", niet alleen omdat daarin blijkt dat de mondharmonica-speler Steven de Bruyn zich ook als zanger redelijk blijkt staande te kunnen houden, maar vooral omdat hij dat doet in een verduiveld knappe song van Sonny Boy Wiliamson.
Als u dan nog weet dat deze cd aan zeer democratisch tarief wordt verkocht (zo ergens in de buurt van 400 fr.) ...
In de pers :

- Jip Golsteyn in De Telegraaf (NL) van 18-12-99 : "...Op het gevaar af van zendingsdrang beschuldigd te worden : 'Hooked' is het live-album van het jaar, El Fish' sollicitatie naar een toppositie als één van de beste podiumgroepen, als ze bij elkaar blijven tot ver in de volgende eeuw"
- Peter Van Dyck in Weekend-Knack : "Voor onze nationale trots El Fish is blues een speeltuin waar naar hartenlust met modder gegooid kan worden ... De klank is niet altijd zuiver, maar de opwinding is groot."
- Surf-Inn : "Live-cd's zijn doorgaans, zelfs bijna per definitie, overwegend overbodig. Uw collectie wordt er niet beter van. Uw portefeuille evenmin. Deze 'Hooked' ... is dat allerminst. ... Het is een onmisbare verzameling van radiosessies, alternatieve opnamen en optredens."

(Auteur: Dirk Houbrechts)