Mud stories

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):An Pierlé
Label(s):WEA, Warner Music Benelux
Label code:3984297962
Releasedatum:08.10.1999
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Pop / Rock, singersongwriter
Taal:Engels

Track-info

1.Exit
2.Telephone
3.Mud stories
4.Goddess
5.Tower
6.Sad lover
7.Siamese twins
8.Nebraska
9.Fish
10.God in a cage
11.Mad dog watch
12.Pleasant times

Perscommentaren

- Dirk Steenhaut in Metro, De Morgen, 6 okober 1999 : "Mud Stories is een even sober als voldragen werkstuk, waarop alles in het teken staat van haar stem en percussieve pianospel. Niets belet de songs dus voor zichzelf te spreken. Nu eens klinken ze jachtig, energiek en losgeslagen, dan weer mijmerend en ingetogen. Een kleurig sprookjesboek met een donker randje".

- KPW in Stage, november '99 : "We hebben veel te lang moeten wachten op dit debuut van An Pierlé. ... Wij zijn reeds lang in haar ban en haar repertoire is ons gekend ... maar sindsdien spijtig genoeg onveranderd en wij hadden graag een evolutie gezien. ... Live klopt het allemaal als een bus (dat dansen op de gespannen sfeerdraad), maar op plaat verwachten wij toch iets meer dan wat er nu op staat. Naakt is prima, maar een beetje aangekleed kan nog veel mooier zijn".

- MVS in Humo, 19 oktober '99 : "Mud Stories wist niet meteen op dwingende wijze onze aandacht vast te houden. Ze doet anders hard genoeg haar best om zich met haar nageltjes in je geheugen vast te klauwen. Ze doet misschien wel iets té hard haar best. Ze krijst en briest en krabt en springt tegen het behang op, als een kat met een slecht verteerde muis op de maag ... Het soort artiest waar wij doorgaans zo hard mogelijk van weglopen."

- jl in Rif-Raf, november '99 : "Het ene moment ingetogen poeslief en seconden later rusteloos om zich heen krabbend. Dat spelen met emoties en beklijvend strelende melodieën, maken van Mud Stories een intrigerende plaat. Vooral Siamese Twins, Tower en Pleasant Times strelen (jl)'s oren. Iets wat Tori Amos nooit heeft mogen doen."

- Tim Coene in Teek, november 1999 : "De constante tempowisselingen kunnen niet-vertrouwde luisteraars op de zenuwen werken, maar zullen door meer avontuurlijke zielen om hun doorvoeldheid waarmee ze gepaard gaan, levenslang gekoesterd worden. Mooi debuut."

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
'Het Walt Disney-gehalte zal heel hoog zijn' (18.09.2003)