In a service station

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Kiss My Jazz
Label(s):Heavenhotel
Label code:HH99021
Releasedatum:05.07.1999
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.A truckdriving song
2.Still losers
3.Easy money
4.Small town lovers stroll
5.This machine
6.A remarkable confession
7.Sweetheart blushes
8.Elton is a truck
9.Until the UFO is out of sight
10.Walk like a truck
11.One of these blackouts
12.My finger on your trigger
13.In ruins
14.The big splash
15.Crazy little baby
16.Truckdriving song
17.outro
E-1.The professional
E-2.Closing time
E-3.Trash versus YLT
E-4.Untill the UFO is out of sight (Other version)
E-5.Everything is alright
E-6.Nice band
E-7.Pagan motherfuckers
E-8.Happy hour at the Honkeytonk
E-9.Shaker

Perscommentaren

Uit het Belgische pop- & rockarchief:
Inclusief de "verborgen" tracks aan het begin van deze "In a service station" worden hiermee opnieuw 25 nummers van Kiss My Jazz op de Lage Landen losgelaten ("A truckdriving song" en "Untill the UFO is out of sight" staan er wel twee keer op) : indien u de vorige releases van deze losvaste groep van muzikanten met als spil Rudy Trouvé al kende, waarschijnlijk een vooruitzicht om van te snoepen. Niet onterecht, zo blijkt.
"A truckdriving song" en "Elton is a truck" zijn verlopen country, "Easy Money", "This Machine" en "Walk Like a truck" chaosrock ergens tussen Beefheart, Sonic Youth en Steppenwolf, die vakkundig de nek worden omgewrongen voor het popsongs zouden kunnen worden. "Small Town Lovers Stroll" is dan weer heel andere koek : een onvervalste bossa-nova. "Untill the UFO is out of Sight" - de beste "song" van de plaat - is shakende pop met Stef Kamil Carlens swingend aan een puffend orgeltje.
Tot daar de meest geslaagde songs. "One of these blackouts" bevat ook wel materiaal genoeg voor twee geslaagde popsongs, maar is uiteindelijk niks meer dan twee half uitgewerkte ideeën. Op "My finger on your trigger" en "Crazy Little Baby" gaat Dave Robertson de gevoelige tour - "Bawb Dylan" is er niets tegen. "In ruins", "A remarkable confession" en het meeste van de verborgen "In a Ghosttruck" zijn dan weer een verlopen balorkest in de buurt van sluitingstijd, met een zanger die van de politie net een vermaning heeft gekregen niet te luid te zingen of er volgt een boete wegens geluidsoverlast.
Tussen al deze stijlen valt op dat het jazzy aspect, iets wat op de eerdere cd's van KMJ wel degelijk doorklonk, op "In a service station" ver naar het achterplan is verdwenen. Kiss My Jazz heeft nu ongeveer evenveel met deze zwarte muziekvorm te maken als de kreet "Kiss my ass" met de wens om daadwerkelijk gekontkust te worden.
Het is altijd moelijke appelen en peren te vergelijken, maar qua mandjes met een verzameling appelen én peren door elkaar vonden wij die andere recente Heaven Hotel-release Mitsoobishy Jacson toch net iets geslaagder. Niet alles goud dat blinkt dus, maar meer dan genoeg om van een geslaagde vangst te gewagen.
(Dirk Houbrechts, Belgian Pop & Rock Archives)


"Deze samenwerking resulteert in een onderhoudende CD waarvan de liedjes zich niet onder één geheel laten vangen, maar die qua sfeer toch een boeiend geheel - een veelkleurige collage eigenlijk - vormt. ... Gadverpielekes, da's pas lekker!"
Raymond Rotteveel, Oor

"Op In a service station vaart het octet een nieuwe koers: het speelt nu een rafelige vorm van country die Trouvé zelf bij de truckdriving songs indeelt ... Dat levert mooie liedjes op ... live en op uiteenlopende plekken ingeblikt. Het blijft dus allemaal vrij lo-fi...!
Dirk Steenhaut, De Morgen, p.24 (02.07.1999)