All of this

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):The Seatsniffers
Label(s):Rowyna
Label code:RW 5027
Releasedatum:1998
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):bluesrock
Taal:Engels

Track-info

1.Shake It
2.All of This
3.Are you Gonna Be the One
4.Kathy Ann
5.Since my Baby left Me
6.Get It
7.It's About You
8.I Ain't Gonna Mind
9.Sleep
10.Help Me
11.A Cheat
12.Be There Alone
13.Don't Gimme That

Perscommentaren

Uit het Belgische pop- & rockarchief:
- Humo, 29 december 1998 : "De wortels stevig in de fifties en de haren in de brilliantine. Niks nieuws onder de zon, maar live nog nooit de belofte "niet tevreden, geld terug" moeten naklomen. En op "All of this" zijn ze er voor het eerst in geslaagd die belofte ook op cd na te komen."
- Teek, januari 1999 : "De blues- en surfrock die The Seatsniffers serveren kreunt als een met pils overgoten houten vloer. Ouderwets als de pest, maar kickin' on the highway".

-Belgian Pop & Rock Archives :

Eindelijk nog eens een cd die de mensheid (althans het deel ervan dat nu deze bespreking is aan het schrijven) verleid tot het uitroepen ener "Yippie".
Alhoewel "coolness" hoog in het vaandel van deze zetelsnuivers staat, wordt er op "All of this" immers toch een uiterst vrolijkmakend allegaartje van vroege rock, r&b, rockabilly en moerasblues geserveerd.
Gelukkig staat er op de cd ook een live-track (Help me), die je een goed idee doet krijgen van welk een stomende pletwals deze groep op het podium kan zijn. In de studio benaderen ze deze kwaliteit volgens mij nog het dichtst met "Don't gimme that" en "Kathy Ann".
De zomerse single "Arabian Lovecall" en op deze plaat ook nummers als "Sleep", "A Cheat" en het machtig aanrollende "Get It" bewijzen echter dat deze groep als het moest nodig zijn ook kan ontsnappen aan het smalle straatje van de rootsrock.
Kortom, gebruik deze cd als opwarming, en ga hen dan live bekijken

(Auteur: Dirk Houbrechts)