Niemandsland

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Tourist LeMC
Label(s):Universal Music Belgium
Label code:3585165
Releasedatum:02.04.2021
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):nederlandstalige pop, hip-hop
Taal:Nederlands

Perscommentaren

Op vierde worp ‘Niemandsland’ gaat Johannes Faes ofte Tourist LeMC op zoek naar antwoorden op de kleine vragen die het leven ons voorschotelt. Als vanouds koppelt hij maatschappijkritisch denken aan introspectie, waarbij zijn poëzie een nostalgische blik op het verleden werpt, afwisselend verankerd in het heden en met een standvastig been in de toekomst.
Sinds de begindagen van debuut ‘Antwerps Testament’ zijn de kaarten van Johannes’ leven grondig herschud. Een paar Belpop-klassiekers zoals ‘Liefde Liefde’, ‘Horizon’, ‘Spiegel’ en ‘Koning Liefde’ rijker, de wondere wereld van het vaderschap ontrafeld en ondertussen gestaag geëvolueerd als mens, als tekstschrijver. Dit alles resulteert in een verse lading uitgepuurde, volwassen en doodeerlijke songs.
Na albums ‘En Route’ en ‘We Begrijpen Mekaar’ tuurt Tourist zo nu en dan in de achteruitkijkspiegel en mijmert... Zijn we met z’n allen in niemandsland verzeild geraakt? Staan we genoeg stil bij wat echt cruciaal is? Waarom worden we naar waarde geschat op basis van materialisme? Kleine vragen die resoneren op ‘Niemandsland’, alwaar iemand iets is en niemand alles.
 
(Universal Music Belgium, februari 2021)