Communicatie & promotie

Promotie

Hoe breng je je artistiek werk tot bij je doelgroep of publiek? Het Kunstenloket helpt je alvast vooruit met een brochure rond zelfpromotie. Daarin leer je wat je zelf kan doen om je artistieke activiteit te promoten, wat je kan uitbesteden, hoe je een marketinganalyse doet en welke promotiestrategie je best ontwikkelt. Ook op de website van het Kunstenloket vind je tips rond promotie.

CultuurNet Vlaanderen en UitinVlaanderen.be

CultuurNet Vlaanderen biedt ondersteuning, advies en begeleiding van de culturele sector bij haar publiekscommunicatie en publiekswerking. CultuurNet heeft verschillende handige praktijkboekjes gepubliceerd rond thema's als "communiceren met pers en media", "communicatieplanning" en "publieksbegeleiding". Ook worden er regelmatig infosessies en themadagen rond cultuurcommunicatie georganiseerd. Meer info hierover vind je terug op www.cultuurnet.be (waar ook ook tal van tips en nieuwtjes rond cultuurcommunicatie aan bod komen).

UitinVlaanderen.be is het publiekskanaal van de UitDatabank, een project van CultuurNet om het evenementenaanbod in Vlaanderen in kaart te brengen en te ontsluiten. Verschillende organisaties, waaronder het Muziekcentrum Vlaanderen, en media maken intussen gebruik van de gegevens uit de UitDatabank. Om je concerten in de UitDatabank in te voeren, volstaat het te surfen naar www.UitDatabank.be, de registratieprocedure te volgen en je bent klaar om concerten (of andere culturele activiteiten) in te voeren.

De juiste contactpersoon bij de VRT

De website www.cultuurenvrt.be wil een praktisch instrument zijn waarlangs cultuurwerkers in contact kunnen komen met de juiste personen bij de VRT.

Als je meent dat jouw cultureel project in aanmerking komt voor redactionele covering op de VRT, dan kan je je project heel gericht aankaarten

1. ofwel bij de Centrale Cultuurcoƶrdinatie, een wekelijks overleg tussen cultuurcoƶrdinatoren van alle VRT-netten en nieuwsdiensten.
2. ofwel rechtstreeks bij de redacties van specifieke programma's. Even doorklikken en je komt terecht bij de programmasamensteller of een redactiemedewerker.
3. ofwel bij de nieuwsredacties.

Heb je een cultuurevent op het programma staan waarvoor je op vlak van sponsoring (ruilovereenkomsten) met een VRT-zender wil samenwerken, dan vind je ook op cultuurenvrt.be de juiste aanspreekpersonen.

Trefwoorden: , ,