Infoplatform

Welkom op het online infoplatform van Muziekcentrum Vlaanderen. Hier vind je meer info over actuele thema's die de muzieksector aanbelangen, over beleid, onderzoeken, rapporten, studies, verslagen... kortom: alles wat de muzieksector in zijn praktijk kan bijstaan en ontwikkelen.

Praktijkondersteuning

Wegwijzerbrochure 2008

Wegwijzerbrochure

De wegwijzerbrochure helpt de professionele muzikant en organisator op weg naar diensten, organisaties en publicaties die gespecialiseerd zijn in bepaalde zakelijke onderwerpen en problemen.

» Download de Wegwijzerbrochure (pdf) of vraag ze aan bij Muziekcentrum Vlaanderen.

Publicaties

Muziekcentrum Vlaanderen publiceert regelmatig gidsen en brochures rond muziek uit Vlaanderen. Een overzicht vind je hier terug!


Documentatie

Via de zoekfunctie bovenaan in de site kan je snel alle documentatie over een onderwerp, persoon, organisatie of release terugvinden.

Persoverzicht
Muziekcentrum Vlaanderen controleert dagelijks de Vlaamse kranten en binnen- en buitenlandse tijdschriften op het verschijnen van artikels over muziek uit Vlaanderen. Deze worden digitaal gecatalogeerd en gekoppeld aan andere informatie in de Muziekcentrumdatabank. Je kan je op eenvoudige aanvraag (redactie@muziekcentrum.be) abonneren op een dagelijks persoverzicht. www.muziekcentrum.be/persoverzicht

Bibliotheek
Muziekcentrum Vlaanderen beschikt over een actuele referentiebibliotheek met betrekking tot muziek uit Vlaanderen. Je vindt er overzichtswerken, monografieën, studies, rapporten, eindverhandelingen, adressengidsen en meer. Consultatie van de werken kan op eenvoudige afspraak (02/504.90.90). Een actuele selectie (inter)nationale muziektijdschriften, nieuwsbrieven en brochures is vrij ter inzage beschikbaar. De catalogus van de bibliotheek kan je raadplegen op www.muziekcentrum.be/doc.

Digitaal documentatieplatform
Het documentatieplatform is de digitale toegangspoort tot de documentatie die Muziekcentrum Vlaanderen verzamelt. Je vindt er de volledige catalogus van onze bibliotheek en een ruime selectie tijdschriften- en persknipsels. Via een gebruiksvriendelijke website kan je vlot zoeken doorheen het hele aanbod, dat dagelijks wordt aangevuld.
www.muziekcentrum.be/doc

Muziekcollectie
Muziekcentrum Vlaanderen beschikt over een omvangrijke collectie muziek uit Vlaanderen (meer dan 30.000 lp’s, cd’s, singles, compilaties enz. van Vlaamse artiesten) die dagelijks wordt aangevuld en uitgebouwd met nieuwe muziekuitgaven. Vrijwel alle nieuwe cd’s worden aangekondigd op muziekcentrum.be; voor heel wat bijkomende informatie over het nietklassieke luik van deze collectie kan je terecht op muziekarchief.be. In 2010 lanceren we i.s.m. VRT en Sabam, een themawebsite waarop we de eerste generatie chansonniers & kleinkunstartiesten belichten aan de hand van collectiestukken, artikels en audiovisueel archiefmateriaal .
www.muziekarchief.be | www.muziekcentrum.be/releases

Trefwoorden: