Onderzoeksrapport "Creatieve industrie in Vlaanderen"

Dit is een gearchiveerd bericht

15.12.2006

In deze nieuwe studie van Flanders District of Creativity vzw onderzochten Vlerick onderzoekers de economische impact van sectoren als mode, muziek, film, kunsten, architectuur, media en vormgeving. Een van de opvallendste conclusies is dat de creatieve industrie sterk groeit, met meer jobs als gevolg.

De sector is goed voor 11 miljard euro omzet en realiseert daarbij een toegevoegde waarde van 4 miljard euro. Het aantal jobs en het aantal bedrijven is tussen 1995 en 2003 met 26% gegroeid, dat is 1.5 keer zo snel als de rest van de economie.

"Er bevindt zich dus heel wat potentieel in de creatieve industrie, maar we kunnen beter. In Nederland groeit het aantal jobs dubbel zo snel als bij ons. De sector kan ook professioneler, en andere bedrijven kunnen veel opsteken van samenwerking met creatieven. De overheid werkt met Cultuurinvest ook aan een betere ondersteuning van de creatieve industrie," aldus Flanders DC.

Flanders DC is een jonge en ambitieuze organisatie met als opdracht van Vlaanderen een wereldspeler te maken op het vlak van creativiteit.

Een elektronische versie van de studie kan gedownload worden op www.flandersdc.be

Trefwoorden:

Terug Meer nieuws