Eerste Belgische Popthesisprijs

Dit is een gearchiveerd bericht

23.11.2006

Poppunt organiseerde dit jaar voor de eerste maal in de Vlaamse popgeschiedenis de Popthesisprijs. De winnaar van de Popthesisprijs wordt op zaterdag 25 november onthuld tijdens De Muzikantendag in de Ancienne Belgique.

De Popthesisprijs is een wedstrijd waaraan alle Vlaamse hogeschool- en universiteitsstudenten konden deelnemen. De thesis moest iets te maken hebben met popmuziek of het popmuzieklandschap.

De oproep bleek een succes: 41 studenten stuurden hun thesis in. De professionele jury onder leiding van voorzitter Gert Keunen (Rockacademie Tilburg/Briskey) doorworstelde al deze inzendingen. Het spreekt voor zich dat er met deze 41 werken een berg informatie is vrijgekomen over het poplandschap. De onthulling van de winnaar/winnares van de Popthesisprijs 2006 gaat gepaard met de officiële opening van De Muzikantendag. Om 13u15 zal Gert Keunen op het grote podium van de AB ook het keuzeproces wat meer toelichten samen met het belang van de winnende thesis. De winnaar gaat tevens met 500 euro naar huis.

De Muzikantendag is een hele dag lang ondergedompeld worden in workshops, infosessies en concerten. Als groep kan je er in contact komen met professionals uit de muziekindustrie en jouw licht opsteken bij (inter-)nationale professionele muzikanten en groepen. Dit jaar bieden Poppunt en AB het beste van Belgische muzikale bodem (Tom Barman, Arno, Mint, fat jon & styrofoam, Metal Molly, …) uitgebreid met een aantal straffe internationale namen: Doug Wimbish (Living Colour), Tyree Cooper (house pioneer, Chicago), Steve Kotey (Chicken Lips, UK), muzikanten van Within Temptation (NL),...

De avond wordt dit jaar afgesloten in de AB Club met twee spetterende concerten van Members of Marvelas en Mint.

Verwante items in de databank

Nieuws:Popthesisprijs 2009 uitgereikt (15.02.2010)

Terug Meer nieuws